Placeholder

Recept voor Thaise curry met aubergine

Lekker makkelijk na een lange werkdag, deze Thaise curry. Staat binnen een halfuur op tafel!

Lekker makkelijk na een lange werkdag, deze Thaise curry. Staat binnen een halfuur op tafel!

Recept is voor vier personen.

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
– 2 aubergines
– 2 zoete aardappels, geschild
– 2 rode uien, in partjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 5 cm verse gember, geraspt of fijngehakt
– 1 rode peper, in ringetjes (verwijder de zaden voor minder pit)
– 70 g rode currypasta
– 1 blikje kokosmelk (400 ml)
– 2 stengels citroengras
– 2 el bruine suiker
– 400 g roze garnalen (bijvoorbeeld cocktailgarnalen)
– 20 g verse koriander
– 1 citroen

Aan de slag
Snijd de aubergines en zoete aardappels in blokjes van 2 à 3 cm. Bak ze 3 minuten in een paar eetlepels olie in een grote braadpan. Voeg de ui, knoflook, gember en rode peper toe en bak 3 minuten samen op matig vuur. Schep goed om. Voeg de currypasta toe en bak even mee. Schenk de kokosmelk erbij en voeg 100 ml water toe. Snijd het citroengras in stukken en voeg deze samen met de bruine suiker toe. Breng tegen de kook en laat afgedekt 15 minuten zachtjes koken. Voeg de garnalen en koriander toe en warm een minuutje mee in de saus. Breng op smaak met zout. Snijd de helft van de citroen in partjes. Knijp de andere helft uit boven het gerecht en serveer met de partjes. Eet er gekookte rijst of noedels bij.

Tip: Deze curry is het lekkerst met echte Thaise aubergines. Die kun je soms krijgen bij de toko. Maar ook met gewone aubergines wordt het een heerlijke curry.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur: Eke Mariën.