Culinair

Recept voor springrolls

Wil jij weleens iets anders dan een snelle boterham voor de lunch? Probeer deze springrolls: lekker én verantwoord!

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:

• 1 zakje biet julienne à 150 g
• 4 el mayonaise
• 1 el geraspte mierikswortel
• 1 bakje krabsalade à 250 g
• 12 rijstvellen
• 1 handje muntblaadjes
• 1 el chilivlokken
• 12 blaadjes sla
• 2 handjes kiemgroente of taugé
• 1/3 bosje knoflookbieslook, takjes gehalveerd
• 1 bakje gefrituurde uitjes
• 1 bakje pompoenhummus
• 1 el zwart- en 1 el geroosterd wit sesamzaad

Probeer ook eens: recept voor poké bowl royal

Aan de slag

1. Meng in een kom de geraspte bieten met de mayonaise, mierikswortel en de surimivlokken.
2. Breng op smaak met wat peper en zout.
3. Zet een grote kom met lauwwarm water op het aanrecht en leg er alle ingrediënten naast.
4. Dompel een rijstvel kort in het water. Leg op 1 kwart van het rijstvel 3 blaadjes munt, wat chilivlokken en daar bovenop een slablad. Vul op met een hoopje bietensla. Eindig met wat van de kiemgroente, een paar sprieten bieslook en eindig met de gefrituurde uitjes (houd iets achterwege).
5. Vouw de uiteindes naar elkaar toe en rol het rijstvel op, zorg dat één kant open blijft.
6. Herhaal tot je alle vellen hebt gehad.
7. Serveer met de pompoenhummus en garneer met de zaadjes en de rest van krokante uitjes.

Tip: rol de rijstvellen in een stukje slagersfolie of in 12 afzonderlijke stukjes bakpapier en knoop ze dicht met een touwtje om ze zo handig mee te nemen. Neem de saus apart mee en bestrooi ter plekke met de zaden en uitjes.

Nog een aanrader: recept voor kruidige pompoensoep

Niet zo handig met rijstvellen? Jessica laat zien hoe je de rolletjes maakt.

Alle recepten zijn voor 4 personen tenzij anders vermeld. Productie: Tessa Klösters. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Désirée van Dijk. Receptuur & Foodstyling: Jessica Lek.

Reageer op dit artikel