pizza bianca

Recept voor pizza bianca met citroen, ei en asperges

Deze zomerse pizza bianca heeft een frisse bijsmaak door de citroen.

Deze zomerse pizza bianca heeft een frisse bijsmaak door de citroen.

Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 10 minuten

Ingrediënten pizza bianca

• 1 citroen
• 1 kant-en-klare pizzabodem (zonder saus)
• 200 g roomkaas, naturel
• 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
• 100 g groene asperges
• 1 of 2 eieren

Ook lekker: Recept voor pizza quattro formaggi

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de citroen schoon en snijd in dunne plakjes. Verhit wat olijfolie in een pan en bak of grill de citroenschijfjes zo’n 5 minuten aan beide kanten. Neem uit de pan en bestrijk de pizzabodem met roomkaas en Parmezaanse kaas.
  2. Bak de asperges 2 minuten op een hoge stand en verdeel over de pizza.
  3. Breek 1 of 2 eieren over de pizza en bak in ongeveer 10 minuten gaar.
  4. Bestrooi de pizza bianca voor serveren met nog wat Parmezaanse kaas en verdeel de citroenschijfjes erover. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.

Meer pizza-variatie: Pizza anders: ingevlochten

Productie Tessa Klösters. Foto’s Saskia Palma. Receptuur en foodstyling Iris van Woudenbergh.