Recept voor pannenkoekjes met kefir

Ineens duikt het overal op: kefir. Maar wat is het precies? En wat kun je ermee?

Ineens duikt het overal op: kefir. Maar wat is het precies? En wat kun je ermee?

Kefir lijkt een beetje op yoghurt of karnemelk en ontstaat wanneer je kefirkorrels – een mengsel van bepaalde melkzuurbacteriën en gisten – aan melk toevoegt. Kefir is kant-en-klaar te koop, maar je kunt ook kefirkorrels kopen en zelf kefir maken door de korrels toe te voegen aan gewone melk, schapen-, geiten-, kokos- of rijstmelk. Gebruik je water, dan krijg je waterkefir, een licht bruisend, verfrissend drankje. Kefir is niet nieuw; in de Kaukasus is het drankje al eeuwen populair, vanwege de gezonde bacteriën die het bevat. Behalve als gezonde en verfrissende melk- of waterdrank kun je kefir ook op andere manieren gebruiken zoals voor pannenkoeken.

Voor twee personen

Ook lekker: Recept voor eton mess van Laura’s Bakery

Ingrediënten

•250 gram bloem
•1,5 theelepel bakpoeder
•0,5 theelepel zout, 500 ml kefir
•100 ml melk
•2 eieren

Aan de slag

1. Meng het zout en bakpoeder door de bloem
2. Meng in een andere kom de kefir, melk en eieren samen en voeg dit mengsel beetje bij beetje toe aan de bloem.
3. Maak een glad beslag. Nu kun je er gewoon pannenkoeken van bakken.

Tekst: Dominique Prins-König.

Recept voor: Recept voor gnocchi met zomergroenten