Recept voor overnight oats met quinoa

Voor overnight oats moet je de avond van tevoren héél even je best doen. Maar de volgende ochtend hoef je dit heerlijke ontbijt alleen maar even op te warmen.

Voor overnight oats moet je de avond van tevoren héél even je best doen. Maar de volgende ochtend hoef je dit heerlijke ontbijt alleen maar even op te warmen.

Bereidingstijd: 2 uur en 15 minuten
Kooktijd: 10 minuten

Ingrediënten

– 25 gram quinoa, gekookt
– 1 el kokosolie
– 2-3 el havermout
– 1 tl kaneel
– zeezout
– ½ sinaasappel, schil
– 4 el Abbot Kinney’s Almond Start
– ½ vijg, in stukjes
– 2 pruimen, door de helft
– 1 el hennepzaad

Ook lekker: Recept voor tartelettes au citron

Aan de slag

1. Kook de quinoa zoals aangegeven staat op de verpakking. Laat het compleet afkoelen.
2. Smelt de kokosolie in een kookpan op laag vuur en voeg de havermout, kaneel en een snufje zeezout toe.
3. Rooster dit mengsel voor 3 minuten, roer het regelmatig door.
4. Pak een klein kommetje en mix dit samen: geroosterde havermout, gekookte quinoa, schil van de sinaasappel en de Almond Start.
5. Voeg het mengsel tot aan een pot (lucht dicht) en plaats het in de koelkast voor ten minste 2 uur.
6. Pak een kookpan, plaats het op laag vuur en voeg twee theelepels water toe. Daarna voeg je de vijg, pruimen toe en laat het koken voor 10-12 minuten. Het is goed wanneer het fruit zacht is, maar niet uit elkaar valt.
7. Pak een diep bord en voeg de overnight oats toe. Maak het af met het fruit en wat hennepzaadjes.

Breakfast challenge

Soms is het best moeilijk om bewuste keuzes te maken op het gebied van duurzaam en eerlijk eten. Abbot Kinney’s maakt het iets makkelijker door lekkere plantaardige alternatieven op de markt te brengen. Ze roepen iedereen op om mee te doen met de breakfast challenge. Vervang zuivel een week lang door een plantaardige variant, zoals een op basis van amandelen of kokos.

Meer recept-inspiratie: Recept voor fruit-tiramisu van Laura’s Bakery