Recept voor knoflooknaan met komkommerdip
Zelfgebakken brood is extra lekker. Met dit recept maak je zelfknoflooknaan met komkommerdip.
Zelfgebakken brood is extra lekker. Met dit recept maak je zelfknoflooknaan met komkommerdip.
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten voor knoflooknaan
• 6 g droge gist
• 300 g bloem (+ extra)
• 50 ml zure room
Ingrediënten voor komkommerdip
• 1 komkommer, geraspt
• 100 g Griekse yoghurt
• 2 el fijngesneden muntblaadjes
• een handje koriander ter garnering
Ook lekker: Recept voor breekbrood met dillepesto
Aan de slag
- Los de gist met 2 theelepels suiker op in 150 ml lauwwarm water en laat 10 minuten staan. Kneed een soepel deeg van de bloem, het gistmengsel, de zure room en 2 eetlepels olie. Meng na zo’n 10 minuten 1 eetlepel zout
door het elastische deeg. - Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Rol elk stuk uit op een met olie ingevet aanrecht tot een dikte van zo’n 1½ cm en druk voorzichtig met je vingertoppen (aan de bovenkant) kuiltjes in het deeg.
- Bak het platbrood in 2-3 minuten per kant in een koekenpan goudbruin en vanbinnen gaar. Houd het onder een stukje aluminiumfolie warm.
- Maak de dip: rasp de komkommer boven eenvergiet en bestrooi met 1 eetlepel zout. Knijp met je handen het vocht uit dekomkommer en meng de komkommer in een kom met de yoghurt en de munt.
- Serveer de knoflooknaan met de dip en garneer met een beetje koriander.
Video: Zelf focaccia bakken
Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Receptuur & Foodstyling: Jessica Lek.

Uit andere media