Culinair

Recept voor karnemelk pannacotta met bosvruchtensaus

Een feestje met bosvruchten! Van gezond ontbijtje tot spectaculaire freakshake en chic dessert.

Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 8 uur

Ingrediënten

•4 blaadjes gelatine
• 300 ml karnemelk
• 200 ml slagroom
• 60 g fijne kristalsuiker
• 1 zakje vanillesuiker of het merg van 1 stokje
• 4 el bosvruchtenjam
•½ pakje diepgevroren bosvruchtenmix
• 1 el kleine basilicumblaadjes

Ook lekker: Recept voor tulbandcake met vanille en perzik

Aan de slag

1.Week de gelatineblaadjes een paar minuten in een kom met koud water. Verwarm de karnemelk met de beide suikersoorten in een steelpan op laag vuur.
2. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer ze door het karnemelkmengsel tot ze helemaal zijn opgelost. Zorg dat de vloeistof niet te heet wordt. Haal de pan van het vuur en roer de slagroom erdoor.
3. Schenk het mengsel voorzichtig tot net iets onder de rand in 6 (natgemaakte) vormpjes (inhoud ongeveer 120 ml). Laat afgedekt met plasticfolie minimaal 6-8 uur opstijven in de koelkast.
4. Verwarm voor de saus de bosvruchtenjam met het fruit en 3 el water in een kleine steelpan. Schep het geheel even om en laat afkoelen.
5. Dompel vlak voor het serveren de onderkant van de pannacotta’s in een kom met heet water en keer ze om op een bord.
6. Schenk er de bosvruchtensaus op en strooi er wat basilicumblaadjes overheen. Lekker met een verse munt- of verveine thee.

Meer receptinspiratie: Recept voor drie Arabische salades met pit

Reageer op dit artikel