Culinair

Recept voor drie Arabische salades met pit

Heerlijke Arabische hapjes voor een zwoele zomeravond. Weer eens wat anders dan een barbecue of tapasbuffet!

Bereidingstijd: 45 minuten
Bijgerechten voor 8 personen

1. Salade van spinazie en yoghurt

Bak 400 gram gewassen spinazie in 4 eetlepels olijfolie met 1 uitgeperst teentje knoflook. Schep goed om tot alle spinazie is geslonken. Doe over op een zeef en laat 10 minuten afkoelen en uitlekken. Doe de spinazie over in een kom en meng er 200 ml dikke Turkse yoghurt door en de geraspte schil van een ½ citroen. Breng de salade op smaak met een theelepel suiker, peper en zout.

Ook lekker:  Recept voor gevulde pavlova van Laura’s Bakery

2. Artisjokken met citroen

Breng een pan met 2 liter water aan de kook en voeg een eetlepel zout toe. Voeg 400 g artisjokbodems (diepvries) toe en kook ze 5 minuten. Giet af en laat afkoelen. Snijd de artisjokken in partjes en schep ze in een kom om met 4 eetlepels extra vierge olijfolie, 1 geperst teentje knoflook, 1 eetlepel gehakte dille en de fijngesneden schil van een ½ ingelegde citroen.

Tip: Artisjokbodems en ingelegde citroenen zijn te koop bij Turkse en Marokkaanse winkels

3. Tabouleh

Doe 150 gram bulghur in een kom en zet net onder water. Laat 15 minuten weken. Giet af en roer er 2 eetlepels olijfolie door. Voeg 500 milliliter groentebouillon toe en breng samen met 1 kaneelstokje tegen de kook. Laat 10 minuten koken op zacht vuur met een deksel op de pan. Haal van het vuur en laat 30 minuten staan. Verwijder het kaneelstokje en doe over in een kom. Laat helemaal afkoelen. Meng er 15 gram fijngehakte munt, 15 gram fijngehakte bladpeterselie, 15 gram fijngehakte koriander en 2 fijngehakte trostomaten door. Breng de salade op smaak met een 4 eetlepels extra vierge olijfolie, 2 theelepels citroensap, peper en zout.

Meer receptinspiratie: Recept voor amandelkoekjes van Laura’s Bakery

Reageer op dit artikel