citroengranita

Recept voor en verfrissende citroengranita

Deze citroengranita’s zijn heel verfrissend op een zomerse dag.

Deze citroengranita’s zijn heel verfrissend op een zomerse dag.

Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 3 uur

Ingrediënten voor citroengranita

• 4 citroenen
• 150 g suiker
• 300 ml koolzuurhoudend mineraalwater

Ook lekker: Zo maak je zelf een zomerse mojito (+ lekkere variatietips)

Aan de slag

  1. Rasp de citroenen en vang het sap op. Verwarm de suiker met de rasp en het sap van de citroenen en
    150 ml water totdat de suiker is gesmolten. Laat de limonade goed afkoelen.
  2. Zeef de citroenlimonade en giet het mineraalwater erbij.
  3. Zet in de diepvries. Roer het mengsel elk half uur goed door totdat het na zo’n 3 uur de structuur van een granita heeft.
  4. Serveer in glaasjes met een schijfje citroen.

Tip: maak deze granita eens van watermeloen. Lekker fris en zacht van smaak.

Fris gerecht: Recept voor zomerse kippensoep met citroen

Productie Tessa Klösters. Foto’s Saskia Palma. Receptuur en foodstyling Iris van Woudenbergh.