Culinair

Recept voor zomerse kippensoep met citroen

Lekker licht, makkelijk te maken en gezond: een soepje is altijd een goed idee. Deze kippensoep met citroen is ook geschikt voor warme dagen.

Bereidingstijd: 45 minuten
Bouillon trekken: 2 uur
Tip: als je bouillonblokjes gebruikt, is de bereidingstijd 45 minuten.

Ingrediënten

• 2 kippenpoten
• 2 teentjes knoflook
• 2 takjes tijm
• 2 takjes rozemarijn
• 2 takjes peterselie
• 1 courgette
• 2 wortelen
• handje (diepvries)doperwten
• 2 tl vers citroensap
• 4 citroenschijfjes
• 5 blaadjes basilicum
• half kopje quinoa

Ook lekker: kippensoep met groene groenten

Aan de slag

1. Fruit de knoflook in olie, voeg daarna 1 l water en de kippen toe, samen met de schijfjes citroen, tijm en rozemarijn en laat de bouillon langzaam 2 uur trekken tot het vlees loslaat. Haal de kip eruit en zeef de bouillon.
2. Snijd de courgette en wortelen in stukjes, voeg dit samen met de doperwten toe aan de bouillon samen met de kipstukjes.
3. Kook ondertussen de quinoa
4. Snijd de basilicum en peterselie fijn en voeg deze toe aan de soep en kook kort mee. Voeg naar smaak peper en zout toe.
5. Serveer de soep met wat verse peterselie en een lepel quinoa als extra vulling.

Tip: in de koelkast kun je soep ongeveer drie dagen bewaren in een dichte en schone fles of plastic bakje. Invriezen kan ook, doe dit dan wel in delen, bijvoorbeeld per portie in een afgesloten bak of in een ijsblokjesvorm.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Lynn van Woudenbergh. Styling, receptuur en foodstyling: Iris van Woudenbergh

Probeer ook eens een heerlijke broccoli-spinaziesoep

Reageer op dit artikel