Culinair

Zo maak je zelf een zomerse mojito (+ lekkere variatietips)

De perfecte afsluiter van die zinderende zomerdag? Proosten met een ijskoude mojito. Uiteraard zelfgeshaket, want dat is zo gedaan.

Zo maak je een traditionele mojito (voor 1 glas)

1. Maak 25 ml suikersiroop door 10 g kristalsuiker met 20 ml water te mengen en langzaam aan de kook te brengen. Roer tot de suiker is opgelost. Laat 5 minuten zachtjes koken en afkoelen.
2. Wrijf 6 tot 8 muntblaadjes tussen je handen. Zo komt het aroma vrij. Doe de gekneusde blaadjes in een mojitoglas en vul aan met ijsschaafsel. 3. Voeg de suikersiroop, 50 ml witte rum en 25 ml limoensap toe. Roer goed door. Voeg nog wat ijsschaafsel toe en roer weer door. Iets te sterk naar je zin? Vul de cocktail aan met bruisend water.

Ook lekker: 4 verfrissende cocktails die je zelf kunt maken

Lekkere variaties

Virgin: vervang de rum door 50 ml bruisend water of seven-up.

Fruitig: doe wat aardbeien, frambozen of blauwe bessen in het glas voordat je de muntblaadjes en andere ingrediënten toevoegt. Stamp fijn met een cocktailstamper.

Lichter: vervang de suikersiroop door 50 ml vlierbloesemsiroop (te koop bij de supermarkt). Dit maakt de smaak lichter.

Lees ook: Tess is de beste vrouwelijke bartender van de wereld

Foto: Shutterstock

Reageer op dit artikel