Fudge

Recept voor citroenfudge van Laura’s Bakery

Zelf fudge maken klinkt ingewikkeld, maar als je het doet met chocolade is het echt kinderlijk eenvoudig. Kwestie van alles in een pan doen, roeren en daarna vooral geduld hebben.

Voor 24 stuks

Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 4-6 uur

Ingrediënten

• 400 gram witte chocolade
• 1 blik gecondenseerde melk (397 gram)
• 2 tl citroen extract
• 100 gram lemon curd
• Extra nodig: vorm van ongeveer 18 x 28 cm

Lees ook: recept voor chocolate-chip muffins Laura’s Bakery

Aan de slag

1. Neem een pan waarin je alle ingrediënten doet.
2. Zet op middelhoog vuur en blijf roeren tot de chocolade is gesmolten.
3. Stort het mengsel in een met bakpapier beklede vorm en spreid gelijkmatig uit.
4. Zet de vorm in de koelkast en laat het daar vier tot zes uur rusten voordat je de fudge in blokjes snijdt.

Bewaren: de fudge is in de koelkast twee weken houdbaar.

Lees ook: recept voor suikerbroodpudding van Laura’s Bakery

Meer recepten van Laura vind je op Vriendin.nl/laura en op Laura’s blog: laurasbakery.nl. Foto: Laura Kieft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen