Laura

Recept voor mini chocolate-chip muffins van Laura’s Bakery

Als ik muffins ga bakken, maak ik altijd een paar soorten. Het beslag verdeel ik over een paar kommen en dan voeg ik aan elke kom weer iets anders toe als smaakmaker.

Deze kleintjes met stukjes chocola zijn misschien simpel, maar ze o zo lekker!

Recept voor 24 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 12-15 minuten

Ingrediënten

• 60 g fijne kristalsuiker
• 150 g bloem
• ½ tl bakpoeder
• ½ tl baking soda
• snuf zout
• 1 ei
• 125 ml melk
• 60 ml zonnebloemolie
• 1 tl vanille-extract
• 100 g chocolate chips.

Extra nodig:
• extra chocolate chips ter decoratie
• mini-muffinpapiertjes
• mini-muffinvorm

Probeer ook: Dit wil je: recept voor cookiedough-paaseitjes van Laura’s Bakery

Aan de slag

1. Roer de suiker, bloem, bakpoeder, baking soda en zout in een kom.
2. In een tweede kom klop je met een garde het ei, de melk, olie en vanille-extract.
3. Giet het melkmengsel bij de droge ingrediënten en gebruik een spatel om tot een beslag te roeren. Het is niet erg als er nog wat klontjes in zitten.
4. Voeg de chocolate chips toe en spatel ze gelijkmatig door het beslag.
5. Doe de papieren vormpjes in de muffinvorm en vul ze met het beslag tot iets onder de rand. Strooi er wat extra stukjes chocolade over. Bak de mini-muffins in 12-15 minuten op 200ºC (boven- en onderwarmte) tot ze gaar en goudbruin zijn.

Variatietip: vervang een eetlepel bloem door een eetlepel cacao om chocoladebeslag te maken.

Bewaren: 3-4 dagen in een afgesloten verpakking buiten de koelkast.

Meer recepten van Laura vind je op Vriendin.nl/laura en op Laura’s blog: laurasbakery.nl. Foto: Laura Kieft.