Recept voor citroencake van Laura’s Bakery

Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. En die is natuurlijk niet compleet zonder recept. Deze week: citroencake.

Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. En die is natuurlijk niet compleet zonder recept. Deze week: citroencake.

Aantal personen: 12

Bereiding: 20 minuten
Oventijd: 55-60 minuten

Ingrediënten

• 220 g boter
• 200 g witte basterdsuiker
• 100 g Griekse yoghurt
• rasp en sap van 1 citroen
• 4 eieren
• 1 tl bakpoeder
• 1 tl baking soda
• 275 g bloem
• Extra nodig: 25cm cakevorm

Ook lekker: citroen-gember granola van Laura’s Bakery

Aan de slag

1. Klop de boter en suiker romig. Voeg de Griekse yoghurt, citroenrasp en citroensap toe en mix tot een egaal mengsel.
2. Voeg de eieren stuk voor stuk toe en mix tot ze zijn opgenomen
3. Voeg bakpoeder, baking soda, bloem en een snuf zout toe en mix tot een mooi glad beslag. Zodra de droge ingrediënten zijn opgenomen kun je stoppen met mixen.
4. Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet hem in en bestuif met bloem. Stort het beslag in de cakevorm en spreid het met een spatel gelijkmatig uit.
5. Bak de cake in 55-60 minuten op 175 graden gaar en goudbruin.

Tip: Laat de cake 10-15 minuten afkoelen in de vorm voordat je hem lost op een rooster. Anders is de kans groot dat hij breekt.

Bewaren: goed verpakt zo’n 5 dagen buiten de koelkast.