Recept voor citroen-gember granola van Laura's Bakery

Recept voor citroen-gember granola van Laura’s Bakery

Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. En die is natuurlijk niet compleet zonder recept. Deze week: citroen-gember granola.

Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. En die is natuurlijk niet compleet zonder recept. Deze week: citroen-gember granola.

Voor 1 pot

Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 15-20 minuten

Ingrediënten

• 150 g havervlokken
• 25 g pompoenpitten
• 25 g zonnebloempitten
• 20 g (gebroken) lijnzaad
• 100 g noten, ongezouten
• 1-2 tl gember (poeder)
• rasp van 1 citroen
• 1 el citroensap
• 4 el honing
• 3 el zonnebloemolie.
Extra nodig: bakplaat met bakpapier

Probeer ook eens deze aardbeien plaatcake van Laura’s Bakery

Aan de slag

1. Het maken van granola is kinderlijk eenvoudig. In een kom voeg je alle ingrediënten samen, roer goed door elkaar zodat er een plakkerig mengsel ontstaat.
2. Proef even een beetje of je de smaak goed vindt. Je kunt nu eventueel meer gember toevoegen (zie tip), houd er rekening mee dat de smaak door het bakken wat zal afzwakken.
3. Spreid het mengsel gelijkmatig uit over de bakplaat. Bak de granola in 15-20 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte), schep halverwege om. Laat afkoelen op de bakplaat en doe daarna in een pot. In een afgesloten pot is de granola minstens 2 weken houdbaar.

Tip: voor een sterkere gember smaak voeg je meer gemalen gember toe, maar je kunt ook verse gember raspen en deze gebruiken.

Houd je niet van citroen of gember? Maak dan het klassieke recept voor granola