Recept voor cajunstyle gumbo

Met vis en zeevruchten kun je alle kanten op. Probeer bijvoorbeeld eens deze heerlijke cajunstyle gumbo!

Met vis en zeevruchten kun je alle kanten op. Probeer bijvoorbeeld eens deze heerlijke cajunstyle gumbo!

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

•3 el olie
• 2 varkensbraadworsten, in stukjes van 1 cm
• 1 rode paprika, in blokjes
• 1 rode ui, gesnipperd
• 3 stengels bleekselderij, in dunne schijfjes
• 2 el bloem
• 2 tl cajunkruiden*
• 300 ml kippenbouillon (van tablet)
• 4 trostomaten, in blokjes
• 100 g grote garnalen
• 200 g kabeljauwfilet, in stukken van 3 cm
• paar kleine blaadjes van de bleekselderij
*controleer of er zout in de cajunkruiden zit. Is dit het geval, gebruik dan gewoon water in plaats van kippenbouillon. Anders wordt het gerecht te zout.

Ook lekker: Recept voor vistaco’s

Aan de slag

1. Verhit de olie in een hapjespan (of ruime koekenpan) en bak hierin de stukjes worst rondom bruin. Voeg na 3 minuten de paprika, ui en selderij toe en bak de groenten een paar minuten mee.
2. Strooi de bloem en cajunkruiden in de pan en schep goed om. Bak een minuut mee. Giet de bouillon erbij en roer goed totdat een gebonden saus ontstaat.
3.Roer de tomaten door de saus en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes sudderen.
4. Voeg de garnalen en kabeljauw toe en schep door de saus. Verhit samen nog 5 minuten tot de vis gaar is.
5. Serveer het gerecht in een mooie schaal en garneer met de selderij blaadjes.

Probeer ook eens: Recept voor plantaardige zalmfilet uit de oven met citroen, kruidenolie en peultjes