Culinair

Recept voor bloemkoolbrood

Wil je minder brood eten en meer groenten? Probeer dan eens dit heerlijke recept voor bloemkoolbrood. Het recept is van Marjolein Dubbers en komt uit haar boek ‘Eet meer energie’.

Marjolein: ‘Ik ben aardig afgekickt van brood, maar soms kan ik nog steeds zin hebben in iets wat lijkt op brood, al is het alleen maar om daar een lekkere klont grasboter op te smeren! Bloemkoolbrood is mijn nieuwste ontdekking. Bloemkool verliest zijn typische bloemkoolsmaak als je hem verwarmt. Ik vind de combinatie bloemkool met kerrie erg lekker, maar je kunt allerlei kruiden hiervoor gebruiken.

Je kunt dit recept ook maken van broccoli; voeg dan een lepel mosterd of Provençaalse kruiden toe aan het deeg; erg lekker! Serveer dit bij een soep, salade of snijd in vierkanten en beleg met avocado, een gebakken eitje en kruiden. Bloemkoolrijst maak je door roosjes bloemkool in je keukenmachine te vermalen tot het de fijne structuur van rijst heeft. Ik maak altijd een grotere hoeveelheid en vries de rijst in bakjes in. De kant-en-klare versie van de supermarkt is te grof voor dit recept; maal het even zelf.

Benieuwd naar het boek van Marjolein Dubbers? Je kunt ‘m hieronder bestellen.

Dit heb je nodig

• 3 koppen bloemkoolrijst (circa 375 gram)
• 6 eieren
• 150 gram amandelmeel
• een volle theelepel kerriepoeder

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eieren met een garde in een grote kom schuimig. Voeg de bloemkoolrijst, kerriepoeder, het amandelmeel en flink wat draaien peper en zeezout toe. Zorg voor stevig deeg dat niet meer van je lepel loopt. Voeg zo nodig nog wat extra amandelmeel toe. Schep het deeg op het bakpapier en druk plat in een laag van circa 1 centimeter. Bak in de oven 30 minuten tot het gaar is. Bewaar in de koelkast of diepvries.

Meer tips lezen van Marjolein? Lees hier haar tips

Reageer op dit artikel

Instagram