bloemkool-quinoa falafel

Recept voor bloemkool-quinoafalafel

Deze bloemkool-quinoafalafel is binnen 25 minuten klaar. Lekker als hoofdgerecht of borrelhapje.

Deze bloemkool-quinoafalafel is binnen 25 minuten klaar. Lekker als hoofdgerecht of borrelhapje.

Snack/hoofdgerecht (16 stuks)
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor bloemkool-quinoafalafel

• 300 g bloemkoolrijst
• 300 g gekookte quinoa, goed uitgelekt
• 2 kleine eieren (100 g)
• 40 g maïzena
• 3 lente-uitjes, fijngesneden
• 2 tl garam masala
• 1 bosje koriander, fijngehakt
• 150 g feta, gekruimeld
• neutrale olie
• Extra nodig: mangochutney, sla en platbrood

Ook lekker: Recept voor veganistische Mexicaanse quinoaschotel

Aan de slag

  1. Meng de bloemkoolrijst, quinoa, eieren, maïzena, lente-ui, koriander en feta in een ruime kom tot alles goed is gemengd. Breng op smaak met zout en peper en verdeel de massa in 16 kleine burgertjes.
  2. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en bak de burgertjes op laag vuur in ca. 8 minuten goudbruin en krokant. Voeg eventueel wat extra olie toe wanneer nodig.
  3. Serveer met mangochutney, sla en platbrood.

Tip: ook lekker met komkommersalade, munt en yoghurt-tahinisaus.

Ook lekker: Recept voor roti met bloemkool en kip

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Victor de Launay.