Culinair

Recept voor roti met bloemkool en kip

Roti is een platbrood dat vaak wordt gegeten met kip, aardappel, kouseband en ei. Probeer ook eens deze variatie: roti met bloemkool en kip. Net zo lekker!

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

• 3 el olie
• 300 g kippendijen, in stukjes
• 1 ui, schoon en in halve ringen
• 2 tenen knoflook, schoon en fijngehakt
• 2,5 el garam masala
• 500 g vastkokende aardappels, geschild en in blokjes
• 4 eieren
• 350 g bloemkool, in roosjes
• 200 g prei, gewassen en in ringen
• 500 ml kippenbouillon
• 4 rotivellen

Zussen Moreen, Martha en Aretha delen drie heerlijke Surinaamse recepten

Aan de slag

Verhit de olie in een ruime pan en voeg de kippendijen toe. Bak de kip op middelhoog vuur in 4 minuten goudbruin. Voeg de ui, knoflook en garam masala toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de aardappel toe en bak nog 5 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper. • Breng een pannetje met water aan de kook, voeg de eieren toe en kook ze 7 minuten. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze. • Doe de bloemkool, prei en kippenbouillon bij het aardappelmengsel en laat het met de deksel op de pan ca. 10 minuten stoven. Voeg de laatste 2 minuten de eieren toe. • Verwarm de rotivellen volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking en serveer met het bloemkool-kipmengsel.

Tip: Pittige eter? Voeg een fijngesneden chilipeper toe aan de knoflook en ui!

Productie: Tessa Klösters. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur & foodstyling: Victor de Launay.

Ook lekker: pittige maaltijdsoep met kikkererwten en chorizo

Reageer op dit artikel

Instagram