Raclette

Vergeet de pokébowl: de raclettebowl vliegt het internet over

De pokébowl, buddhabowl en Mexicaanse bowl waren al populair, maar in Frankrijk staat de raclettebowl steeds vaker op de menukaart. Zo maak je ‘m.

Raclettebowl is populair

Raclette is een typisch gerecht uit Zwitserland waarbij een stuk kaas verwarmd wordt zodat het smelt en je het eraf kunt schrapen. Meestal ligt de gesmolten kaas op gebakken aardappeltjes, droge worst en groenten. In Frankrijk is nu een trend ontstaan: raclettebowls. Het lekkere van raclette, maar dan in een bakje. Bij restaurant The Grilled Cheese Factory in Parijs staat er zelfs al een raclettebowl op de menukaart.

Lees ook: Kaasliefhebber? Dít zijn de drie gezondste kaassoorten

Zelf maken

Een tripje naar Parijs zit er nu even niet in, maar niet getreurd: je kunt de raclettebowl ook makkelijk zelf maken. Zo doe je dat:

1. Bereid aardappels naar keuze in de pan of oven.
2. Maak rolletjes van verschillende vleeswaren, zoals parmaham, pancetta of gerookte ham en plaats deze in het bakje.
3. Fruit wat ui in een pan en voeg dit ook toe aan het bakje.
4. Smelt raclettekaas in een pannetje en giet dit over het bakje heen.
5. Maak af met bieslook, zilveruitjes of wat augurk.

Lees ook: Vergeet de borrelplank: ga voor een pannenkoekenplateau

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door PARIS | FOOD | GUIDE (@foodeaseparis) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Petitspois Lardons (@lardonspetitspois) op

Bron: HLN.be Foto’s: @foodeaseparis, @lardonspetitspois

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen