Zólang moet je wandelen om één oliebol eraf te trainen

Dit kun je met je overgebleven oliebollen doen

Heb jij nog oliebollen over van Oud en Nieuw? Weggooien is zonde. Je kunt ze nog goed gebruiken voor één van deze recepten.

Heb jij nog oliebollen over van Oud en Nieuw? Weggooien is zonde. Je kunt ze nog goed gebruiken voor één van deze recepten.

1. Croutons

Snijd de oliebollen in blokjes, besprenkel met wat olie en leg ze op de bakplaat. Vervolgens bak je ze gedurende een halfuur in de oven op ongeveer 180 graden. Een andere optie is om de blokjes te bakken in een pan met olie en zout. Blijf ze omscheppen om aanbranden te voorkomen. Klaar? Gebruik ze bijvoorbeeld in een salade met blauwe kaas en vijgen.

2. Wentelteefjes

Snijd de oliebollen in plakjes van ongeveer één centimeter. Vervolgens dip je ze in een mix van melk, ei, suiker en kaneel. Doe ze in de pan en bak ze goudbruin met een klontje boter. En hoppa, klaar is je nieuwjaarsontbijt!

3. Oliebollenovenschotel
Dit recept is afkomstig van Janny van der Heijden. In het AD vertelt ze hoe ze haar oliebollenresten opmaakt, namelijk in een heerlijke ovenschotel. Snijd de oliebollen in plakken en verwarm de oven voor op 175 graden. Vet vervolgens een rechthoekige ovenschaal in met boter, waarna je de plakjes oliebol licht overlappend erin legt. Klop drie eieren los met 2,5 deciliter slagroom en 2,5 deciliter melk. Schenk dit over de plakjes oliebol en plaats de schaal in de oven. Bak dit ongeveer 50 minuten en laat het erna 10 minuten buiten de oven staan. Serveer met wat poedersuiker.

4. Oliebollenchips

Snijd de oliebollen in zo dun mogelijke plakjes en leg ze tussen twee vetvrije papiertjes in de magnetron tot ze droog en knapperig zijn.

5.Invriezen

Oliebollen blijven nog maanden lekker wanneer je ze invriest. Wil je ze eten, laat ze dan ontdooien op kamertemperatuur. Vervolgens doe je ze 5 minuten in de oven op 150 graden.

Bron: AD, de Gelderlander, Ze

Lees ook: zólang moet je wandelen om één oliebol eraf te trainen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen