Normale pasta of volkoren pasta? Dít is de gezondste optie

Normale pasta of volkoren pasta? Dít is de gezondste optie

Wat houden we toch van pasta, maar helaas weten we ook dat pasta een hoeveelheid calorieën bevat. Natuurlijk kun je een pastagerecht zo gezond maken als je zelf wil, maar je hebt ook nog de keuze tussen normale en volkoren pasta. Wat is eigenlijk de gezondste optie?

Vitaminen en mineralen

Als je pasta in Italië eet, dan zal deze gemaakt zijn van durum tarwe. In Nederland zit het anders: hier wordt pasta gemaakt met witmeel. De vliesjes van de tarwe worden er in dit geval afgehaald. Bij volkorenpasta wordt juist de hele graankorrel gebruikt, waardoor het ook donkerder van kleur is. In volkorenpasta blijven vitaminen en mineralen intact, wat het een gezondere keuze maakt. 

Minder snel honger

Volkoren pasta bevat complexe koolhydraten. Dat zijn koolhydraten die je lichaam minder makkelijk kan afbreken, waardoor het harder moet werken. Er wordt dus meer energie gebruikt, waardoor je minder snel honger krijgt. 

Lees ook: Dít zijn de meest gemaakte fouten bij het bereiden van pasta carbonara

Verschil in calorieën

Natuurlijk heeft iedereen zijn voorkeur en het is dus helemaal niet gek als volkoren pasta niet echt jouw ding is. Je kunt normale pasta ook met een gerust hart eten: het verschil in calorieën tussen volkoren pasta en normale pasta is namelijk niet zo groot. 100 gram witte pasta bevat 143 calorieën en 100 gram volkoren pasta bevat 131 calorieën. Maar een feit blijft: volkoren pasta is uiteindelijk de gezondste optie. 

Bron: Fem-Fem
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.