Muffins

Recept voor mediterraanse mini muffins van Laura’s Bakery

Hoewel ik vooral bekend sta om mijn zoete baksels, worden ook mijn hartige baksels steeds populairder.

Een van mijn favoriete hartige dingen om te bakken zijn muffins. Groot of klein. Ze zijn ideaal bij een borrel of als tussendoortje.

Voor ongeveer 30 mini muffins
Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 16-18 minuten

Je kunt hier ook 10-12 grote muffins van maken. Dan zullen ze ongeveer 30 minuten nodig hebben op 180 graden.

Ingrediënten

• 1 ei
• 100 ml zonnebloemolie
• 250 ml melk
• 250 g bloem
• 2 tl bakpoeder
• 50 g zwarte olijven, in stukjes
• 2 tl rozemarijn
• 2 tl oregano
• 50 g zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
• 2 tenen knoflook, uitgeperst
• 50 g geraspte kaas

Extra nodig: muffinvorm, muffin/cupcake papiertjes

Ook lekker: Recept voor mini-frittata’s van Laura’s Bakery

Aan de slag

1. Pak er twee kommen bij. In de eerste doe je het ei, de olie en melk. Roer door elkaar. In de tweede kom doe je de rest van de ingrediënten, roer ook dit door elkaar.
2. Giet het melkmengsel bij de droge ingrediënten en gebruik een spatel om het door elkaar te mengen, het is niet erg als er nog wat klontjes in zitten.
3. Verdeel het beslag over de vormpjes, je vult ze tot net iets onder de rand.
4. Bak de mini muffins in 16-18 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte) of tot ze mooi goudbruin zijn gekleurd.

Bewaren: 4-5 dagen goed verpakt en buiten de koelkast houdbaar.

Meer recepten van Laura vind je op Vriendin.nl/laura en op Laura’s blog: laurasbakery.nl.

Foto: Laura Kieft