Ontwerp Zonder Titel 2020 09 02t163416.118

Recept voor mini-frittata’s van Laura’s Bakery

“Gerechten met ei, ik ben er gek op. De frittata is een soort quiche, maar dan zonder bodem. Met een stuk brood erbij heerlijk als lunch, zeker deze kleintjes. Al maak ik ook weleens een grote frittata bomvol groenten als avondmaaltijd.”

Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 35-40 minuten
Voor 4 stuks

Ingrediënten:

• 12 plakjes pancetta
• 2-3 plakjes cheddar
• 6 eieren
• 250 ml kookroom 
• paar eetlepels ricotta
• oregano.
Extra nodig: 4 kleine ramekins of ovenschaaltjes

Aan de slag

1. Bekleed de ramekins met de plakjes pancetta. Snijd de cheddar in stukjes en verdeel de helft ervan over de schaaltjes.
2. In een kom klop je de eieren, kookroom met wat peper en zout door elkaar. Giet in de schaaltjes, vul ze ongeveer voor twee derde.
3. Schep in elk bakje 2-3 theelepels ricotta, verdeel er de overgebleven cheddar over en strooi er tot slot wat oregano overheen.
4. Bak de mini-frittata’s in 35-40 minuten op 160°C (boven- en onderwarmte.

Bewaren? Liever niet! Serveer direct als ze uit de oven komen.

Serveer de mini-frittata’s met een stuk vers brood en je heb een heerlijke lunch.

Ook lekker: recept voor stokbroodje kruidenboter uit de oven van Laura’s Bakery

Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Wist je dat je Vriendin ook digitaal kunt lezen? Bestel ‘m hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen