De 18 leukste en lekkerste hightea-adresjes in Nederland

Zo nu en dan eens buiten de deur genieten van thee en lekkers is gewoon leuk. Helemaal op deze achttien hightea-adresjes.

Een tijdje terug vroegen we op Facebook naar jullie favoriete hightea-adresjes in Nederland. We werden overspoeld met reacties. De 18 leukste hebben we nu verzameld in deze lijst. Organiseer je liever zelf een hightea? In de Vriendin Bakspecial vind je heerlijke recepten voor zoete en hartige hapjes. Nu in de winkel óf te bestellen in onze webshop.

Hier moet je zijn

Theetuin Eemnes

Waar: Eemnes
Prijs: vanaf € 19,95 per persoon
Bijzonder omdat: de theetuin midden in de natuur ligt. Na de hightea kun je er dus fijn wandelen. Als het weer het toelaat, kun je buiten tussen de rondscharrelende kippen highteaën met allerlei vers en zelfgemaakt lekkers.
Meer info: www.theetuineemnes.nl

Theeschenkerij Boerengoed

Waar: Oosterwolde
Prijs: vanaf € 21,95 per persoon
Bijzonder omdat: je kunt highteaën in een heuse pipowagen, oftewel het Keetje van Geetje. Vrolijk, romantisch en oer-Hollands ingericht, mét mooi uitzicht over de weilanden.
Meer info: www.boeren-goed.nl

Tea Time

Waar: Echten
Prijs: vanaf € 24,- per persoon
Bijzonder omdat: je je in een Engelse tearoom waant. De high tea met typisch Engelse hapjes, zoals scones, hartige pies en sandwiches, wordt geserveerd op Engels bloemetjesservies. Ook de plek is geweldig: een statige, eeuwenoude villa aan de rand van het bos.
Meer info: www.teatime.nl

Soepp

Waar: Alkmaar
Prijs: vanaf € 22,50 per persoon
Bijzonder omdat: de high tea suikervrij is en op verzoek vegan of glutenvrij. Het draait bij Soepp om duurzaamheid. Zo wordt alles zo veel mogelijk lokaal en groot ingekocht en is iedereen erop gericht zo min mogelijk afval te produceren. En zo’n beetje alles wat je ziet is te koop. Zelfs de vintage jurken die de eigenaressen dragen.
Meer info: www.soepp.nl

Theeschenkerij Hof van Schoor

Waar: Nederweert
Prijs: vanaf € 21,- per persoon
Bijzonder omdat: er rondom de thee­schenkerij verschillende dieren rondlopen, zoals hangbuikzwijnen, Schotse schaapjes en een shetlandpony. Achter de theeschenkerij vind je een bloementuin en een moestuin met fruitbomen en klein fruit.
Meer info: www.hofvanschoor.nl

De Theeroos

Waar: Bleiswijk
Prijs: vanaf € 21,90 per persoon
Bijzonder omdat: de sfeer knus en huiselijk is. Vrijwel alles wordt zelfgemaakt. De high tea wordt geserveerd met losse thee, dat smaakt natuurlijk extra lekker.
Meer info: www.detheeroos-bleiswijk.nl

Lees ook: dit zijn de allerlekkerste taartenwinkels

Lente

Waar: Roosendaal
Prijs: vanaf € 23,50 per persoon
Bijzonder omdat: de etagère vol hapjes er verrukkelijk en supermooi uitziet. Daar móet je foto’s van maken, net als van het
interieur, dat heel fris en knus is. De sandwiches, quiches, taartjes en andere zoete lekkernijen zijn met liefde zelfgemaakt.
Meer info: www.lunchcafelente.nl

Theehuis Dennenoord

Waar: Nutter
Prijs: vanaf € 23,50 per persoon
Bijzonder omdat: de locatie geweldig is, in een origineel houten pandje uit 1921, midden in de bossen. De high tea is zelfgemaakt. Naast zoetigheden worden er hartige hapjes geserveerd, en je wordt verrast met een voorgerecht dat is geïnspireerd op het seizoen. Breng zeker een bezoekje aan het winkeltje waar natuurlijk thee en theeservies te koop is, maar ook jam en leuke interieurspullen.
Meer info: www.theehuisdennenoord.nl

De Snoeperij/Het Kabinet

Waar: Dirksland
Prijs: vanaf € 17,95 per persoon
Bijzonder omdat: elke high tea anders is. Het zelfgemaakte lekkers wordt afgestemd op de seizoenen en vegan, vegetarisch, glutenvrij of lactosevrij: het kan allemaal. Het pandje is eeuwenoud, het interieur ademt de sfeer van vroegere tijden. Ze verkopen er ook (oud-Hollands) snoep. Mmm!
Meer info: www.snoeperijdirksland.nl

Met Liefde

Waar: Doetinchem
Prijs: vanaf € 22,50 per persoon
Bijzonder omdat: je je in een sfeervolle, knusse en kleurrijke huiskamer waant, in plaats van een restaurant. De high tea is zeer uitgebreid met onder meer sandwiches, wraps,
een soepje en scones.
Meer info: www.metliefde.nu

Beatrijs Decorations

Waar: Voorthuizen
Prijs: vanaf € 23,25 per persoon
Bijzonder omdat: je de high tea goed kunt combineren met een gezellige (knutsel)workshop. In de winter zit je in het verwarmde theehuis. Je krijgt eerst alle hartige hapjes en dan de zoetigheden.
Meer info: www.beatrijs-decorations.nl

Lees ook: Organiseer je eigen high tea

De Theefabriek

Waar: Houwerzijl
Prijs: vanaf € 19,95 per persoon
Bijzonder omdat je: na de high tea een bezoek kunt brengen aan de theewinkel (met meer dan 340 losse theesoorten en allerlei theegerei) en Nederlands enige theemuseum. De Theefabriek is gevestigd in een mooie kerk.
Meer info: www.theefabriek.nl

Keuken Van Leer

Waar: Oisterwijk
Prijs: vanaf € 23,50 per persoon
Bijzonder omdat je: aan het genieten bent van een high tea in het restaurant van meesterpatissier Robèrt van Beckhoven, het jurylid van tv-programma Heel Holland bakt. Op verzoek is de high tea vrij van lactose, noten of gluten. Leuk: wandel door de lange glazen gang, dan kun je de bakkers en patissiers aan het werk zien.
Meer info: www.keukenvanleer.com

Maddey’s

Waar: Oudenbosch en Roosendaal
Prijs: vanaf € 18,45 per persoon
Bijzonder omdat: je een roze walhalla vol Pip-servies betreedt. Een fijne bijkomstigheid is dat je bij de high tea onbeperkt ijs kunt eten. Alle hapjes worden vers bereid en zijn zelfgemaakt, afgestemd op het seizoen. Daarom is de high tea elke keer weer een verrassing.
Meer info: www.maddeys.nl

Brood en Zoets

Waar: Amersfoort
Prijs: vanaf € 21,50 per persoon
Bijzonder omdat: de sfeer supergezellig en een tikkie kneuterig is. Compleet met Frans roze plafond. Het pand ligt aan een grachtje. Alles is huisgemaakt en het assortiment wisselt met de dag. Behalve de sandwiches, quiches, chocolade en scones, want die zijn er altijd. Op verzoek is de high tea vegan of glutenvrij.
Meer info: www.broodenzoets.nl

Hotel New York

Waar: Rotterdam
Prijs: vanaf € 19,50 per persoon
Bijzonder omdat: Hotel New York is
gevestigd in het voormalige kantoor van de Holland Amerika Lijn. De inrichting laat je vervlogen tijden herbeleven. Geniet tussen 15.00 en 17.00 uur van de Afternoon Tea met allerlei soorten taart, chocolade, sandwiches en scones met jam en clotted cream.
Meer info: www.hotelnewyork.nl

De Schenkerij (De Espeterhoeve)

Waar: Barneveld
Prijs: vanaf € 25,- per persoon
Bijzonder omdat: je na de heerlijk verse high tea nog een bezoekje kunt brengen aan de woonboerderij, vol meubels en interieuraccessoires, of de plantage met aparte boeketten, kamer- en tuinplanten en potterie.
Meer info: www.espeterhoeve.nl

Lucy’s Inn

Waar: Eesergroen
Prijs: vanaf € 24,50 per persoon
Bijzonder omdat je: op z’n Engels geniet van de high tea. Buiten staat een cabbie, een Londense taxi, en bij de bar een rode telefooncel. De Engelse eigenares Lucy maakt volgens familierecept de lekkerste scones, cakes en andere zoetigheden.
Meer info: www.lucysinn.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anoniem
  Mieke Groenenber
  Restaurant Dintelmond in Dinteloord ,zou ook zeker in deze rij passen!
  Beantwoorden
 • fb_100006577474809_hanny.richtervanbuiten.7
  fb_100006577474809_hanny.richtervanbuiten.7
  En het huis met de duivengaten in Hoogeveen. Super goed en heeeeel lekker.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Ilse
  Brood&Zoets in amersfoort is echt te gek zaakje voor een high tea.knus.gezellig.warm.vriendelijk personeel.heerlijk eten! Ligt leuk aan de korte gracht. Kan je leuk mensen kijken?
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Talitha van Dalen
  Pilkingston in 's Hertogenbosch mag ook in het rijtje
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Silvana
  English pride in Heeze 19,50 Super lekker zijn de scones met clothed cream
  Beantwoorden
 • Anoniem
  HighTea.nl
  Leuke lijst! Nederland telt maar liefst ruim 2000 high tea locaties verspreid over het land.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  marieke
  Jullie vergeten Trien van de Gest, in den Oever. Heerlijk gebak. Knus. Leuk winkeltje en Trien zelf is ook om' op te vreten'!
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen