Canva1 2023 08 09t130927.712

Recept voor bramen trifle van Laura’s Bakery

Het bramenseizoen is begonnen: hét moment om een dessert met bramen te maken. Deze lichte trifle is niet alleen ontzettend lekker, maar kun je ook al prima een dag van tevoren bereiden. Ideaal voor een zomers etentje!

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:

• 250 ml slagroom
• 2 el fijne kristalsuiker
• 1 (biologische) citroen
• 24 bramen, gewassen
• 4 plakken cake
Extra nodig: 4 glaasjes

Aan de slag

1. Klop de slagroom stijf met de suiker. Rasp een kwart van het gele deel van de citroenschil en mix dit samen met een kneepje citroensap door de slagroom.
2. Zet vier dessertglaasjes klaar. Het oogt het leukst wanneer je transparant glas gebruikt, zodat je de lagen kunt zien. Snijd twee plakken cake in gelijke blokjes en verdeel over de glazen. Verdeel vervolgens de helft van de citroenslagroom erover en daarna vier bramen per glaasje.
3. Snijd opnieuw twee plakken cake in gelijke blokjes en verdeel over de glaasjes, waarna je de resterende citroenslagroom eroverheen verdeelt. Top elke trifle af met twee bramen en eventueel een beetje poedersuiker.

Bewaren: goed afgedekt 2 tot 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Tekst/foto: Laura Kieft

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.