Dit wil je maken: een Hands Off My Chocolate verjaardagstaart

Dit wil je maken: een Hands Off My Chocolate verjaardagstaart

Op de redactie gaan er maandelijks heel wat chocoladerepen doorheen. Wij stonden dan ook te springen om het recept van een Hands Off My Chocolate verjaardagstaart.

Op de redactie gaan er maandelijks heel wat chocoladerepen doorheen. Wij stonden dan ook te springen om het recept van een Hands Off My Chocolate verjaardagstaart.

Onlangs heeft chocolademerk Hands Off My Chocolate samen met Marije van der Made, bekend van het YouTube-kanaal Dit Gebeurt Er Als, een chocoladereep gelanceerd. Over de smaak hoefden ze niet lang na te denken: Birthday Cake. De reep bevat een heerlijke, romige laag melkchocolade met een witte topping inclusief sprinkles. En het allerleukste is: wij mogen het recept voor een Hands Off My Chocolate verjaardagstaart delen. Mét die heerlijke Birthday Cake reep.

Ingrediënten

• 200 gram ongezouten boter
• 250 gram Hands off My Chocolate Birthday Cake reep
• 60 gram cacaopoeder
• 400 ml kokend water
• 300 ml karnemelk
• 500 gram bloem
• Snufje zout
• 6 eieren
• 600 gram basterdsuiker
• 3 tl bakpoeder

Voor de topping

• 300 gram ongezouten roomboter
• 300 gram margarine
• 600 gram poedersuiker
• 1 à 2 tl vanille extract
• Discodip
• 1 Hands off My Chocolate Birthday reep

Video: zo maak je een spectaculaire laagjestaart met granaatappel

Aan de slag

1. Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrische oven).
2. Vet drie taartvormen van circa 20 cm doorsnee in en bekleed deze met bakpapier.
3. Smelt 250 gram Hands off My Chocolate au bain-marie.
4. Voor dit onderdeel heb je 3 verschillende kommen nodig. Mix in een kom de cacaopoeder met het water en voeg al roerend de karnemelk toe. Meng in de tweede kom de bloem, de bakpoeder en het zout. Voeg aan kom 3 de eieren toe, klopt dit op hoge snelheid voor 3 minuten en voeg vervolgens het vanille aroma en de suiker toe. Mix dit en voeg vervolgens de gesmolten Hands off My chocolate Birthday reep toe. Als dit is opgenomen, voeg geleidelijk het bloemmengsel en het cacaomengels toe aan de mix. Mix het tot een glad beslag. Niet de lang want anders wordt het beslag te luchtig.
5. Verdeel het beslag over de drie vormen en bak deze een voor een voor zo een 35-40 minuten. Laat de cakes afkoelen en haal ze op de kop uit de vorm.
6. Wanneer de cakes zijn afgekoeld, snijd de bolling eraf zodat de cakes een rechte laag hebben.
7. Bereid vervolgens de boter crème. Mix de boter samen met de margarine zacht. Zeef de poedersuiker en voeg deze toe aan de boter. Mix dit voor circa 10 minuten.
8. Pak een bord waarop de taart gepresenteerd gaat worden en smeer hier boter crème op zodat de onderste laag vast blijft plakken. Smeer ongeveer 0,5 cm boter crème op de eerste laag en laat dit een half uur opstijgen in de koelkast. Doe hetzelfde voor de twee andere lagen.
9. Smeer vervolgens de gehele taart in met boter crème. Als de taart volledig is bedekt moet deze twee uur de koelkast in.
10. Sprenkel de disco dip over de taart en plaats de Hands off My Chocolate Birthday reep (geheel of in stukjes) boven op de taart.