Weekmenu: 7x avondeten onder 800 calorieën

Weekmenu: 7x avondeten onder 800 calorieën

Wat eten we deze week? Goede vraag. Als je op zoek bent naar gerechten voor ’s avonds die niet al te veel calorieën bevatten, kun je de volgende recepten op je weekmenu zetten.

Weekmenu met avondeten onder 800 calorieën

Of je nu op dieet bent of liever overdag zwaarder eet dan ’s avonds, de volgende recepten zijn perfect voor iedereen die graag een licht gerecht serveert. Het volgende weekmenu kun je van maandag tot en met zondag gebruiken en is gemaakt voor vier personen. Voel je vrij om de hoeveelheden te veranderen voor jouw huishouden.

Maandag: gegrilde kip en groentespiesjes

Een gerecht dat het bij zowel jong als oud goed doet, is gegrilde kip die je serveert met groentespiesjes. Je kunt er eventueel gebakken aardappel bij serveren voor degenen die niet op de lijn letten.

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • paprika, courgette, ui, champignons
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Recept

  • Snijd de kip en groenten in blokjes.
  • Rijg de kip en groenten afwisselend aan spiesjes.
  • Bestrijk met olijfolie, breng op smaak met zout en peper.
  • Gril de spiesjes tot de kip gaar is.

Dinsdag: quinoasalade met zalm

Gek op vis? Quinoa en zalm zijn een goede combinatie. Quinoa bevat veel antioxidanten die je weerstand verhogen, terwijl zalm vol vitamines zit.

Ingrediënten

  • 300 g zalmfilet
  • 200 g quinoa
  • cherrytomaatjes, komkommer, rode ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • citroensap, zout en peper naar smaak

Recept

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de groenten in stukjes.
  • Bak de zalm in een beetje olijfolie tot deze gaar is.
  • Meng de gekookte quinoa met de groenten.
  • Besprenkel met olijfolie en citroensap en breng op smaak met zout en peper.

Woensdag: vegetarische groentecurry

Een curry verwarmt je niet alleen tijdens de koudste maanden van het jaar, het zit ook nog eens boordevol heerlijke groenten. Een goede boost voor je gezondheid, dus. De bloemkoolroosjes zijn een alternatief voor rijst.

Ingrediënten

  • 400 g bloemkoolroosjes
  • 200 g wortelen
  • 1 ui
  • 200 g kikkererwten
  • 1 blikje kokosmelk
  • 2 eetlepels currypasta
  • zout en peper naar smaak

Recept

  • Snipper de ui en snijd de wortel in plakjes.
  • Fruit de ui in een beetje olie tot deze zacht is.
  • Voeg de groenten en kikkererwten toe en bak even mee.
  • Voeg de kokosmelk en currypasta toe en laat sudderen tot de groenten gaar zijn.

Donderdag: gevulde paprika’s met kip en groenten

Een klassieker op menig weekmenu: gevulde paprika. Lekker, gezond en voedzaam door het te vullen met kip en groenten.

Ingrediënten

  • 4 paprika’s
  • 300 g kipfilet
  • Courgette, tomaat, ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Recept

  • Snijd de kip in blokjes en de courgette, tomaat en ui fijn.
  • Bak de kip gaar en bak de groenten aan.
  • Hol de paprika’s uit en vul ze met een mengsel van kip en groenten.
  • Bestrijk met olijfolie, breng op smaak met zout en peper.
  • Bak in de oven op 180 graden tot de paprika’s zacht zijn.

Vrijdag: volkoren pasta met pesto en cherrytomaten

Je hoeft pasta niet van je weekmenu te schrappen als je op de calorieën let. Deze pasta met pesto en cherrytomaten past gewoon in het schema.

Ingrediënten

  • 300 g volkoren pasta
  • 4 eetlepels groene pesto
  • cherrytomaatjes
  • geraspte Parmezaanse kaas (optioneel, maar wel lekker)

Recept

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Meng met groene pesto en cherrytomaatjes.
  • Bestrooi met Parmezaanse kaas.

Zaterdag: gegrilde kalkoenfilet met zoete aardappelpuree

Wist je al dat je met zoete aardappel een smaakvolle puree kunt maken? Lekker om te serveren met kalkoenfilet, zoals in dit recept.

Ingrediënten

  • 400 g kalkoenfilet
  • 400 g zoete aardappels
  • 400 g sperziebonen
  • Olijfolie, zout en peper naar smaak

Recept

  • Schil de zoete aardappels.
  • Kook de zoete aardappels voor 15 tot 20 minuten en pureer ze vervolgens.
  • Gril de kalkoenfilet tot deze gaar is.
  • Kook ondertussen ook de sperziebonen gaar in 6 tot 8 minuten.
  • Serveer met de kalkoekfilet met zoete aardappelpuree en sperziebonen.

Zondag: vegetarische linzensoep

Is het zondag soepdag? Deze vegetarische linzensoep is niet alleen gezond, maar ook vullend. Een mooi alternatief voor de klassieke tomatensoep.

Ingrediënten

  • 200 g groene of bruine linzen
  • Groentebouillon
  • Wortelen, selderij, uien
  • Komijn, paprikapoeder, zout en peper

Recept

  1. Snijd de groenten in stukken.
  2. Kook de linzen in groentebouillon met groenten. Houd voor de kooktijd de instructies op de verpakking aan.
  3. Breng op smaak met de kruiden.
  4. Pureer de soep tot een gladde consistentie.

Vriendin’s favoriet

Foodblogger Kevin Tatar (@letskwoowk) biedt je in zijn kookboek Lekker. Gezond. Goedkoop smaakvolle, gezonde en goedkope gerechten die je zonder stress kunt maken. Voor meer info klik op onderstaande button.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images

Kevin Tatar