Recept voor vegetarische pasta met pesto

Recept voor vegetarische pasta met pesto

Geen zin om lang in de keuken te staan? Dan is deze vegetarische pasta met groenten en pesto een goed idee. Ook lekker om mee te nemen als lunch.

Geen zin om lang in de keuken te staan? Dan is deze vegetarische pasta met groenten en pesto een goed idee. Ook lekker om mee te nemen als lunch.

Ingrediënten

• 2 courgettes
• 3 el olijfolie
• 1 el gedroogde oregano
• 400 g farfalle pasta (vlinder)
• 1 pot geroosterde paprika (circa 300 g)
• 1 potje pesto
• 2 el kappertjes
• 75 g zwarte olijven
• handje verse basilicumblaadjes
• 50 g Parmezaanse kaas

Probeer ook eens deze pastasauzen met 5 ingrediënten

Aan de slag

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Was de courgettes en snijd ze in plakken van 1 cm breed. Doe ze in een ruime kom en hussel ze om met de olie en oregano. Breng op smaak met peper en zout. Leg de plakken courgette naast elkaar op een bakplaat en rooster ze 15 minuten in de oven.
3. Breng ondertussen een ruime pan met water aan de kook. Voeg een theelepel zout toe en kook de pasta volgens de kooktijd op de verpakking beetgaar. Laat de paprika’s goed uitlekken en snijd ze in repen.
4. Giet de pasta af en doe over in een schaal. Roer de pesto door de pasta en schep de paprika, kappertjes, olijven, basilicum en plakken courgette erdoor. Verdeel over borden en rasp er wat Parmezaanse kaas over.

Tip: Blijft er wat over? Afgekoeld is deze pasta ook lekker als salade

Productie: Tessa Klösters. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur & foodstyling: Eke Mariën.

Ook lekker: pasta met avocadopesto