Recept voor gevulde pavlova van Laura's Bakery

Recept voor gevulde pavlova van Laura’s Bakery

Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. En die is natuurlijk niet compleet zonder recept. Deze week: gevulde pavlova.

Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. En die is natuurlijk niet compleet zonder recept. Deze week: gevulde pavlova.

Voor 8 stuks

Bereidingstijd: 30 minuten
Baktijd: 2 uur

Ingrediënten

Voor de pavlova:
• 4 eiwitten
• 125 g suiker
• 125 g poedersuiker
• 10 g maizena

Voor de vulling:
• 250 g mascarpone
• 125 ml slagroom
• 2 el suiker
• 4 el lemon curd
• rood fruit.

Extra nodig: bakplaat met bakpapier

Ook lekker: recept voor luchtige pavlova met rood fruit

Aan de slag

1. Klop de eiwitten stijf met de suiker. Voeg poedersuiker en maizena toe en spatel voorzichtig door de eiwitten. Verdeel over de bakplaten in 8 hoopjes, vorm ze eventueel iets ronder en platter. Bak ze in 2 uur op 100ºC (boven- en onderwarmte).
2. Maak intussen de vulling: klop de mascarpone, slagroom (ongeklopt) en suiker in een kom stijf. Voeg de lemon curd toe en spatel door de room.
3. Als de pavlova’s klaar en afgekoeld zijn, kun je ze vullen met de room. Verdeel het fruit erover en serveer meteen.

Tip: Bewaar de room los in de koelkast en de meringues los in een trommel buiten de koelkast.

Bewaren: na opmaken van het dessert in 1-2 uur serveren.