Theeleuten opgelet: déze theesoorten zijn heel gezond

Theeleuten opgelet: déze theesoorten zijn heel gezond

Thee is er in veel verschillende smaken: van muntthee tot fruitsmaakjes en groene thee. Maar wist je dat bepaalde theesoorten ook erg gezond voor je zijn? We zetten een aantal gezonde varianten op een rij. 

Groene thee

We beginnen natuurlijk met groene thee. Wist je dat dit een van de gezondste theesoorten is? Groene thee kan namelijk ontstekingsremmend werken, waarbij bacteriën en virussen worden gedood. Daarnaast helpen de antioxidanten in thee tegen stress en vermoeidheid. 

Gemberthee

Een andere topthee om te drinken is gemberthee. Gember heeft de eigenschap om goed te werken tegen verschillende kwaaltjes. Zo zorgt het ervoor dat je lichaam en geest tot rust komen, kalmeert het pijnlijke spieren en kan het helpen tegen hoofdpijn. Maar ook als je misselijk bent kan het geen kwaad om gemberthee te drinken. Het kalmeert namelijk de maag en het versterkt ook nog eens je immuunsysteem. De perfecte theesoort als de R in de maand zit. 

Witte thee

Veel theesoorten bevatten theïne, wat eigenlijk hetzelfde is als cafeïne. Wil je graag wat minder van deze stof binnenkrijgen, bijvoorbeeld ‘s avonds voordat je gaat slapen? Dan is het drinken van witte thee een optie. Deze theesoort bevat weinig theïne en zit vol met antioxidanten die je beschermen tegen ontstekingen en je immuunsysteem verbeteren. Daarnaast is witte thee goed voor het behoud van sterke botten. 

Lees ook: Deze theesmaak past het beste bij je sterrenbeeld

Zwarte thee

Zwarte thee kennen we vaak als English Breakfast of Earl Grey. Dit is een gezonde theesoort die je kan helpen bij concentratieproblemen. Er zit namelijk een beetje cafeïne in deze thee. Ook verlaagt het drinken van zwarte thee (en groene thee) volgens het Voedingscentrum het risico op een beroerte en verlaagt het de bloeddruk. Het advies voor volwassenen is dan ook om drie kopjes zwarte (of groene) thee per dag te drinken. 

Kamillethee

Kamillethee heeft ook een aantal voordelen, maar het bekendste voordeel is de rustgevende werking van de thee. Deze theesoort is dan ook ideaal om te drinken voor het slapen. Ook heeft het een antibacteriële werking, vermindert het maag- en darmklachten en heeft het drinken van de thee een genezende werking voor schaafwonden, zweren, eczeem, bulten en brandwonden. Let wel op: drink niet te veel kamillethee. Een teveel kan namelijk zorgen voor maagklachten en het kan je te slaperig maken. Dat kan gevaarlijk zijn als je nog moet deelnemen aan het verkeer. Houd het daarom bij maximaal twee koppen per dag.

Bron: Flair
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.