Culinair

De lekkerste warme chocolademelk variaties

Het is weer tijd voor warme chocolademelk. Geef er eens een ‘anders-dan-anders-draai’ aan. Hier vind je verschillende variaties, zoals met karamel en zeezout.

Warme chocolademelk met pindakaas
Ingrediënten:
– 200 ml melk
– 1 eetlepel suiker
– 1 theelepel cacao
– 1 eetlepel smeuïge pindakaas
Extra: mini-marshmallows

Aan de slag
Breng melk aan de kook in een kleine pan op middelhoog vuur (niet koken). Voeg de suiker en de cacao toe als de melk begint te stomen. Roer tot alles goed gemixt is. Voeg dan de pindakaas toe en roer tot deze gesmolten is. Giet in een grote mok. Garneer eventueel met de mini-marshmallows.

Karamel zeezout:
Ingrediënten (voor 1 persoon):
– 200 ml melk
– 1 eetlepel suiker
– 1 theelepel cacao
– Zeezout
– 2 eetlepels karamelsaus (bv. Douwe Egberts koffiesiroop)
– Slagroom 
Extra: Geraspte chocolade en karamelsaus ter garnering, 

Aan de slag
Mix de suiker, karamelsaus, cacoa en het zeezout in een kommetje door elkaar. Giet er een klein scheutje melk bij. Roer dit goed. Zet het steelpannetje met de melk op het vuur. Roer met de garde, om te voorkomen dat de melk aankoekt. Wanneer de melk begint te koken  zet je meteen het vuur uit. Roer nu het papje door de melk en serveer in een grote beker. Maak je chocolademelk af met een toef slagroom giet hier de karamelsaus over en garneer met de geraspte chocolade. 

Warme chocolademelk met speculaas
Ingrediënten:
– 200 ml melk
– 1 theelepel cacao
– 1 theelepel bruine suiker
– 1 theelepel witte suiker
– snufje kaneel
– snufje koek en speculaaskruiden
– snufje gemalen gember ½
– 1 druppel vanille-extract
Extra: Slagroom ter garnering

Aan de slag
Verwarm de melk in een middelgrote pan op laag vuur. Meng de cacao, bruine suiker, witte suiker, kaneel, speculaas kruiden en gember in een kleine kom terwijl je de melk opwarmt. Klop het kruidenmengsel door de melk tot alles goed gemengt is. Garneer eventueel met slagroom en wat kaneel.

 

Reageer op dit artikel

Instagram