cheesecake recept Wat is de beste roomkaas voor cheesecake?

Hét ultieme cheesecake recept om van te smullen

Zet je schrap voor een culinair avontuur. Met dit ultieme cheesecake recept ontdek je niet zomaar een dessert, maar een stukje culinair genot dat elke zoetekauw in vervoering brengt. En gelukkig is het helemaal niet moeilijk om te maken.

Waarom dit cheesecake recept zo smaakvol is?

Dit cheesecake recept is echt een feestje. Met zijn roomkaas en een frisse citroentwist is elke hap een perfecte mix van smeuïg en fris. Het geheim zit ‘m in dat beetje citroen, dat de klassieke roomkaassmaak een heerlijke oppepper geeft. Ideaal als bijzonder dessert om jezelf of anderen mee te verrassen.

Wat is de beste roomkaas voor cheesecake?

Voor een smeuïge cheesecake is kwalitatieve roomkaas essentieel. Volvette roomkaas geeft de beste smaak. Merken als Philadelphia zijn favoriet, maar elke roomkaas met minstens 60% vet werkt uitstekend.

roomkaas Hoe lang kun je een gebakken cheesecake bewaren?
 cheesecake recept

Hoe lang kun je een gebakken cheesecake bewaren?

Wil je langer smullen van je zelfgebakken cheesecake? Geen probleem! Bewaar ‘m tot wel 5 dagen in de koelkast. Zorg wel dat je hem goed afdekt om uitdrogen te voorkomen. Nog een tip: wikkel je cheesecake in vershoudfolie of aluminiumfolie voordat je het in de koelkast zet. Dit houdt het fris en voorkomt dat het andere smaken uit de koelkast absorbeert.

Lees ook: 5 onweerstaanbare pannenkoeken recepten om indruk te maken op jouw kinderen

Cheesecake recept

Ingrediënten:

200g koekjes (digestive)
100g gesmolten boter
600g roomkaas
150g suiker
1 tl vanille-extract
2 eieren
Sap en rasp van 1 citroen

cheesecake maken

Bereidingstijd: 1 uur + afkoelen en opstijven

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Meng koekkruimels met boter en druk dit in de bodem van een springvorm.
  3. Mix de roomkaas met suiker, vanille-extract, eieren, en citroen tot een gladde massa.
  4. Giet het mengsel over de koekbodem.
  5. Bak 45 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen en zet het minimaal 4 uur in de koelkast.

En nu is het tijd om te genieten van dit smaakvolle cheesecake recept. Simpel toch?

Tip van Vriendin

De Toetjesbijbel van Heel Holland Bakt-winnaar Rutger van den Broek won de publieksprijs van 2023. Met ruim driehonderd is dit boek een echt naslagwerk voor toetjes-smulpapen. Van desserts met fruit in de hoofdrol tot een hoofdstuk vol pudding en van Franse klassiekers tot toetjes van over de hele wereld. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Waarom dít chocolate chips cookies recept onweerstaanbaar lekker is

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker

Rutger van den Broek