cheesecake licor 43

Buen apetito! Zo maak je een overheerlijke cheesecake met Licor 43

Een verjaardag, feestje of simpelweg vieren dat het weekend is: de cheesecake met Licor 43 vraagt om een feestelijke gelegenheid om deze heerlijke taart op tafel te zetten.

Cheesecake met Licor 43

Het bekende zoete Spaanse likeurtje drink je misschien vooral ’s avonds. Maar wist je al dat Licor 43 ook lekker is om te verwerken in bakrecepten, zoals deze cheesecake? Je hebt de volgende ingrediënten nodig.

  • 8 el Licor 43 Original
  • 200 gram bastognekoeken
  • 100 gram gesmolten boter
  • 12 vellen gelatine
  • 500 gram hüttenkäse
  • 200 gram basterdsuiker
  • 1 sinaasappel
  • 250 ml slagroom
  • 4 el sinaasappelmarmelade

Aan de slag

Kun je niet wachten om de keuken in te duiken en om dit recept na te maken? Dan mag dit stappenplan niet ontbreken. In zestien stappen maak je deze lekkere cheesecake met Licor 43.

  1. Week de gelatine 5 minuten in koud water.
  2. Maal de Bastogne koeken fijn in een keukenmachine of doe de koekjes in een afgesloten zak en maak fijn met een deegroller.
  3. Smelt boter in een pan en roer de verkruimelde koek erdoor.
  4. Vet een springvorm in. Beleg de bodem met het koekmengsel en druk goed aan. Zet in de koelkast om hard te worden.
  5. Rasp de schil van de sinaasappel.
  6. Pers vervolgens de sinaasappel uit en verwarm het sap in een pan, maar laat niet koken.
  7. Knijp de gelatine goed uit, haal het sinaasappelsap van het vuur en los de blaadjes al roerend op in de warme sinaasappelsap.
  8. Laat het mengsel afkoelen.
  9. In een kom roer je de kwark, suiker, het sinaasappelmengsel, de schil en de Licor 43 door elkaar.
  10. Klop in een andere kom de slagroom stijf en schep dit door het kwarkmengsel.
  11. Verdeel het kwarkmengsel over de kruimelbodem in de springvorm. Strijk de bovenkant glad.
  12. Laat de cheesecake ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast.
  13. Garneer de cheesecake met partjes van de sinaasappel.
  14. Laat de sinaasappelmarmelade rustig opwarmen in een pan met een eetlepel water.
  15. Laat dit mengsel vervolgens iets afkoelen en roer er de Licor 43 doorheen. Giet dit over de kwart en de sinaasappelpartjes.
  16. Zet de taart nog even in de koelkast om op te stijven. Daarna is de taart klaar om aangesneden te worden.

Deze recepten vind je vast ook lekker

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: Licor 43
Foto: Getty Images

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.