Canva1 2022 04 20t103302.306

Recept voor sinaasappel-walnotencake van Laura’s Bakery

Zowel met als zonder room is deze sinaasappel-walnoten cake een echte traktatie. En heb je geen sinaasappel in huis? Maak ’m met citroen!

Voor 12 plakken cake
Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 30 minuten

Ingrediënten:

• 100 g fijne kristalsuiker
• 100 g roomboter
• 3 eieren (M)
• 150 ml yoghurt
• 1 tl vanille-extract
• rasp van één sinaasappel
• 180 g bloem
• 2 tl bakpoeder
• 60 g walnoten, fijngehakt
• 60 g blanke rozijnen, geweld

Aan de slag

1. Mix de suiker en de boter romig. Meng de eieren er één voor één doorheen, tot ze volledig opgenomen zijn. Voeg dan ook de yoghurt, het vanille-extract en de sinaasappelrasp toe.
2. Meng in een tweede kom de bloem, bakpoeder en een snuf zout. Meng dit door de natte ingrediënten. Zodra de droge ingrediënten zijn opgenomen is het goed.
3. Spatel dan ook de walnoten en de rozijnen erdoor. Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm van 18 x 25 centimeter en bak in 30 minuten gaar en goudbruin op 175°C (boven- en onderwarmte).

Tip: voor de roomtopping mix je 250 gram mascarpone, 125 milliliter slagroom, rasp en sap van één sinaasappel en 1 zakje klopfix in een aantal minuten tot een stevige room. Spuit deze met een spuitzak op de afgekoelde cake.

Bewaren: verpak de cake (zonder room) in aluminiumfolie, dan blijft deze buiten de koelkast zeker 4-5 dagen goed. Met de room erop kun je de cake het beste in de koelkast bewaren, goed luchtdicht verpakt.