pornstar martini cheesecake

Met dit recept voor een Pornstar Martini cheesecake maak je gegarandeerd indruk op je gasten

Ben je gek op cheesecake en op Pornstar Martini’s? Combineer dan het beste van deze twee werelden en maak er een heerlijke taart van.

Voor 12 stukken taart
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor Pornstar Martini cheesecake

Eén voordeel: je hoeft niks te shaken om deze cheesecake te maken. Wel heb je je bakspullen nodig en de volgende ingrediënten op je boodschappenlijstje.

Voor de bodem

  • 150 g digestive koekjes
  • 75 g gesmolten, ongezouten boter

Voor de cheesecake

  • 500 g roomkaas op kamertemperatuur
  • 100 g poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 ml slagroom
  • 100 g passievrucht curd
  • rasp van twee limoenen

Voor de garnering

  • 150 g passievrucht curd
  • 2 el prosecco (optioneel)
  • rasp van een halve limoen
  • 1 passievrucht

Lees ook: Recept voor citroen-maanzaadcake van Laura’s Bakery

Aan de slag

Oké, als je alle ingrediënten hebt is het tijd om je schort om te doen en aan het werk te gaan. De Pornstar Martini cheesecake is gelukkig eenvoudig te bereiden. Erg handig als je zelf (nog) geen bakprinses bent.

De bodem

  1. Verkruimel de koekjes tot het op broodkruim lijkt. Voeg de gesmolten boter eraan toe en druk het mengsel met de achterkant van de lepel in de springvorm van 20,5 centimeter waar je een bakpapiertje in hebt gelegd.
  2. Laat afkoelen in de koelkast.

De cheesecake

  1. Doe roomkaas, poedersuiker, vanille en slagroom in een kom en mix het goed door.
  2. Als het een gladde massa is geworden, voeg je de passievrucht curd en de geraspte schil van de limoenen toe.
  3. Doe de cheesecake in de springvorm, verdeel en laat het zes uur in de koelkast staan.

De garnering

  1. Haal de taart uit de springvorm en verwijder het bakpapier.
  2. Meng de passievrucht curd en prosecco samen tot één geheel en besprenkel over de taart.
  3. Maak af met de geraspte schil van de limoen en de gehalveerde passievrucht.

Laat de Pornstar Martini cheesecake in de koelkast staan tot je klaar bent om het te serveren. Geniet ervan!

Bron: Delish
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.