Recept voor biefstuk met roquefortsaus 

Recept voor biefstuk met roquefortsaus 

Deze biefstuk met roquefortsaus is perfect voor het weekend, omdat je dan meer tijd hebt om uitgebreid te koken. Je waant je gelijk in Frankrijk.

Deze biefstuk met roquefortsaus is perfect voor het weekend, omdat je dan meer tijd hebt om uitgebreid te koken. Je waant je gelijk in Frankrijk.

Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 40 minuten

Ingrediënten

• 2 sjalotjes
• 35 g boter
• 50 ml droge witte wijn
• 100 ml room
• 150 g roquefort
• 4 biefstukjes
• 250 g haricots verts

Ook lekker: biefstuk met pepersaus

Aan de slag

1. Fruit de sjalotjes 3 minuten in de helft van de boter op matig vuur. Schenk de wijn en room erbij en laat tot de helft inkoken. Snijd de roquefort in blokjes en smelt door de saus.
2. Dep de biefstukjes droog en bestrooi ze met peper en zout. Bak de biefstukjes in 2 eetlepels olie op matig-hoog vuur circa 6 minuten. Keer halverwege. Voeg na het keren de rest van de boter toe. Laat de biefstukken nog 5 minuten nagaren in de pan, met het vuur uit.
3. Kook de haricots beetgaar in ruim kokend water met een snuf zout.
4. Snijd de biefstukken in plakken en serveer met de roquefortsaus en haricots-verts.

Tip: lekker met geroosterde aardappeltjes uit de oven. Snijd daarvoor 1 kilo rode nieuwe aardappels in stukken van 3 cm. Hussel ze om met 2 eetlepels olie, peper en zout in een kom. Spreid uit op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze 40 minuten in een oven van 180ºC C tot ze goudbruin en gaar zijn. Hussel ze halverwege nog een keer om.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur & foodstyling: Eke Mariën.

Probeer ook eens Chinese biefstuk met broccoli, paksoi en oestersaus