oliebol appelflap

Wat is het best voor de lijn: een oliebol, appelflap of appelbeignet?

Met oud en nieuw trakteren we onszelf vaak op een traditionele snack. Wil je genieten, maar toch bewust bezig zijn? Ga dan voor deze optie.

Weinig suiker

Laten we met het goede nieuws beginnen. Een oliebol bevat verrassend weinig suiker. Zo wordt een oliebol gemaakt van bloem, melk, gist en een heel klein beetje suiker. Eventueel worden er nog wat krenten of rozijnen toegevoegd. Het ongezonde gedeelte zit ‘m met name in het frituurproces. Vandaar dat het dan ook gezonder is om zelf je oliebollen te bakken. Toch is het natuurlijk ook belangrijk om de lokale bakker even wat extra te steunen in deze tijd.

Lees ook: Dit kun je met je overgebleven oliebollen doen

Oliebol vs appelbeignet

Let jij een beetje op de lijn en vraag je je af welke snack je het beste kunt kiezen? De oliebol blijkt toch een gezondere keuze dan een appelbeignet of een appelflap. Zo bevatten appelflappen en beignets meer suiker en meer calorieën. Daarnaast zorgt het hoge vetgehalte in de oliebollen voor een verzadigd gevoel waardoor een glas champagne nét wat beter valt.

Lees ook: Van oliebol tot glas champagne: zóveel kilometer moet je hardlopen om ze te verbranden

Foto: GettyImages
Bron: Gezondheidsnet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen