Recept voor abrikoos-chipotle gehaktballetjes van Laura's Bakery

Recept voor abrikoos-chipotle gehaktballetjes van Laura’s Bakery

“Een probeersel, deze gehaktballetjes, maar ze waren zo ontzettend lekker, dat ze gelijk een plekje kregen in mijn nieuwe boek: Het borrelhapjes bakboek. Ik geef jullie vandaag een recept uit het boek cadeau!”

“Een probeersel, deze gehaktballetjes, maar ze waren zo ontzettend lekker, dat ze gelijk een plekje kregen in mijn
nieuwe boek: Het borrelhapjes bakboek. Ik geef jullie vandaag een recept uit het boek cadeau!”

Voor 18 stuks

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

• 300 g kipgehakt
• 1 ei
• 5-6 el paneermeel
• handje peterselie, fijngesneden
• 100 g abrikozenjam
• 50 g chipotlesaus.

Extra nodig:
•koekenpan
• klontje boter

Ook lekker: Recept voor citroen-rozemarijn scones van Laura’s Bakery

Aan de slag

1. Kneed het kipgehakt, ei, de paneermeel, peterselie, wat peper en zout goed door. Draai kleine balletjes van het mengsel.
2. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom aan.
3. Voeg abrikozenjam en chipotlesaus toe en laat op een gemiddeld vuur pruttelen tot de gehaktballetjes gaar zijn.

Tip! Warm de balletjes even op in een pan als ze uit de koelkast komen, dan zien ze er in het sausje weer een stuk mooier uit.

Bestel het nieuwe boek van Laura’s Bakery hieronder. Kijk voor meer recepten van Laura op laurasbakery.nl.

Probeer ook eens traditionele Hollandse gehaktballen