Tortilla (1)

Recept voor aardappeltortilla met spekjes van Laura’s Bakery

Brandt bij jou ook weleens de bodem van een tortilla aan? Ik heb de oplossing: maak hem in de oven! Werkt perfect, je hoeft de tortilla niet in de gaten te houden en het resultaat is heerlijk.

Lekker bij het avondeten of als borrelhapje.

Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 30 minuten
Voor 2-3 personen

Ingrediënten

• 1 rode ui, gesnipperd
• 2 tenen knoflook, uitgeperst
• 125 gram spekjes
• 1 rode paprika, in stukjes
• 600 gram aardappelschijfjes (voorgegaard)
• 5 eieren
• handje verse peterselie, fijngesneden
• peper en zout.
Extra nodig: vorm van ongeveer 18×25 cm

Aan de slag

  1. Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan. Fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de spekjes en paprikastukje toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg de aardappelschijfjes toe en bak ook deze een paar minuten mee.
  2. Schep het mengsel in de ovenschaal en verdeel gelijkmatig over de bodem.
  3. In een kom klop je de eieren met peterselie, peper en zout los. Giet dit mengsel over de aardappels heen.
  4. Bak de aardappeltortilla in 30 minuten op 200°C (boven- en onderwarmte). De tortilla is klaar als het eimengsel helemaal gestold is.

Lees ook: recept voor bladerdeegtwisters van Laura’s Bakery

Meer recepten van Laura vind je op Vriendin.nl/laura en op Laura’s blog: laurasbakery.nl. Foto: Laura Kieft.