Bladerdeegtwisters

Recept voor bladerdeegtwisters met parmaham van Laura’s Bakery

Bladerdeeg, kruidenkaas en parmaham, drie van mijn favoriete ingrediënten in één gerecht. Dat kan alleen maar heel erg lekker worden, dacht ik toen ik het ging maken.

En ja hoor, alle zestien bladerdeegtwisters in één keer op…

Voor 16 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 15 minuten

Ingrediënten

• 1 rol bladerdeeg
• 100 g kruidenkaas
• 4 plakken ­parmaham
• ei om in te smeren
• sesamzaad ter decoratie

Extra nodig:
• bakplaat
• bakpapier

Lees ook: Recept voor salami-roomkaasflapjes van Laura’s Bakery

Aan de slag

1. Rol het bladerdeeg uit op je werkblad en besmeer het met de kruidenroomkaas. Bedek de lange helft met plakken parmaham. Je hebt nu dus een langwerpig stuk bedekt met parmaham en een ander stuk met alleen kaas.
2. Vouw het onbedekte stuk over de parmaham heen. Gebruik een scherp mes of pizzaroller om de bladerdeegsandwich in 16 strookjes te snijden.
3. Pak een strookje en draai de uiteinden in tegenovergestelde richting zodat er een twister ontstaat. Leg alle twisters op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer ze in met het geklutste ei en strooi er wat ­sesamzaad overheen.
4. Bak de twisters in zo’n 15 minuten op 220°C boven- en onderwarmte.

Meer recepten van Laura vind je op Vriendin.nl/laura en op Laura’s blog: laurasbakery.nl. Foto: Laura Kieft.