Cocktails

Net zo lekker: deze 5 cocktails bevatten weinig calorieën

Het nadeel van cocktails? Ze bevatten veel calorieën en suikers. Maar van deze skinny cocktails kun je er gerust een (of twee) drinken!​

Mojito

Light variant: 102 calorieën
Originele variant: 150 calorieën (vooral door veel suiker)

Zo maak je hem:
Stamp in een koud glas 12 muntblaadjes, 1 eetlepel steviapoeder en het sap van een halve limoen door elkaar. Voeg een handje ijsschaafsel toe. Schenk er 45 ml rum en 200 ml Sprite (vrij van suikers en calorieën) bij en roer goed door. Garneer met wat muntblaadjes en een partje limoen.

Piña colada

Light variant: 129 calorieën
Originele variant: 338 calorieën (vooral door de kokosmelk)

Zo maak je hem:
Doe 40 g bevroren stukjes ananas, 150 ml kokoswater en 45 ml kokosrum in een blender. Schenk in een glas gevuld met ijs. Wil je meer kokossmaak? Doe er een scheutje bruisend water met kokossmaak bij. Garneer met een schijfje ananas.

Cuba libre

Light variant: 65 calorieën
Originele variant: 150 calorieën

Zo maak je hem:
Vul een longdrinkglas met ijs. Knijp 2 limoenen uit boven het glas. Schenk hierna 25 ml rum en 150 ml cola zero in. Roer goed door. Garneer met een limoenpartje.

Lees ook: 4 verfrissende cocktails die je makkelijk zelf kunt maken

Bloody Mary

Light variant: 120 calorieën
Originele variant: 210 calorieën

Zo maak je hem:
Doe 2 ijsblokjes in een groot glas. Schenk 40 ml vodka, 100 ml tomatensap, een kneepje citroensap, 3 scheutjes tabasco en 3 scheutjes Worcestershire-saus in een cocktailshaker en schud goed. Breng op smaak met zout en peper en schenk in het glas. Garneer met een stengel bleekselderij.

Margarita

Light variant: 145 calorieën
Originele variant: 455 calorieën (vooral door de sinaasappellikeur)

Zo maak je hem:
Wrijf een limoenpartje over de rand van een cocktailglas. Strooi dan wat zout over de rand. Vul het glas met ijs. Doe 45 ml tequila, flinke kneep limoensap, 25 ml sinaasappelsap en 5 ml agave­siroop in een cocktailshaker en schud. Schenk in het glas en garneer met een schijfje limoen.

Lees ook: Zóveel calorieën krijg je gemiddeld binnen tijdens een barbecue

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen