Traumaverwerking

Top 3 zelfhulpboeken voor traumaverwerking

Krijg kracht en moed om verder te gaan na een trauma met behulp van deze drie boeken. Elk boek biedt unieke inzichten en praktische handvatten voor je herstelproces. Ze zijn je gids naar veerkracht en persoonlijke groei, precies wat je nodig hebt in deze uitdagende tijden.

Zelfhulpboeken voor traumaverwerking

Trauma als onverwacht geschenk –  Edith Shiro

Traumatische gebeurtenissen kun je voor altijd veranderen. Maar weinig mensen beseffen dat een trauma je niet hoeft te veroordelen tot een leven lang lijden en verdriet. Geïnspireerd door haar grootouders, die de Holocaust overleefden, besloot psycholoog Edith Shiro haar leven te wijden aan trauma en de gevolgen daarvan. 

Je mag opnieuw beginnen – Mirjam Schild

In Je mag opnieuw beginnen leert mindfulnesstrainer Mirjam Schild je om een kracht in jezelf op te bouwen waaruit je kunt putten als je met iets moeilijks te maken krijgt. Want: hoe kun je wijs omgaan met die veranderingen? En ervoor zorgen dat je er minder last van hebt?

Trauma begrijpen in 33 vragen – Simona Karbouniaris, Jim van Os

Ingrijpende, potentieel traumatische gebeurtenissen maken we allemaal mee. Maar wat zorgt ervoor dat sommigen van een heftige gebeurtenis ontregeld raken, en dat anderen de draad ‘gewoon’ weer oppakken? Trauma begrijpen in 33 vragen toont aan dat herstel van trauma mogelijk is, en zelfs kan leiden tot veerkracht.

Lees ook: Ontdek déze 3 must-reads voor meer geluk in je leven

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images
Tekst: Ella Mae Wester

Edith Shiro
Mirjam Schild
Simona Karbouniaris, Jim van Os