Kookboeken Bekende Koks

2 kookboeken die de geheime recepten van bekende koks onthullen

Ben jij een liefhebber van culinaire meesterwerken? Deze twee boeken nemen je mee op een smakelijke reis: van Heel Holland Bakt-winnaar Rutger van den Broek’s Toetjesbijbel tot het Chin. Ind. Rest. Kookboek. Dat wordt smullen geblazen.

Kookboeken die de geheime recepten van meesterkoks onthullen

Toetsjesbijbel – Rutger van den Broek

De Toetjesbijbel van Heel Holland Bakt-winnaar Rutger van den Broek won de publieksprijs van 2023. Met ruim driehonderd is dit boek een echt naslagwerk voor toetjes-smulpapen. Van desserts met fruit in de hoofdrol tot een hoofdstuk vol pudding en van Franse klassiekers tot toetjes van over de hele wereld.

Chin. Ind. Rest. Kookboek – Danny Lee

Het Chin. Ind. Rest. Kookboek won de vakjuryprijs. Met inleiding over de geschiedenis van deze Chinees-Indische keuken, portretten van ondernemers en koks én een schat aan gerechten die iedere thuiskok uitnodigt om de keuken in te gaan. Alle klassiekers van het afhaalmenu passeren de revue. 

Lees ook: In déze 3 kookboeken vind je de lekkerste recepten

Foto: Getty Images
Tekst: Ella Mae Wester

Rutger van den Broek
Danny Lee