Historische Romans

3 historische romans om nu te verslinden

Laat je meeslepen door drie meesterwerken die je terugvoeren naar vervlogen tijden. Van de strijd om persoonlijke vrijheid in München, een vlucht vanwege geloof naar het hart van Londen, tot een onverwachte vriendschap in Zweden – deze historische romans belichten de moed en veerkracht van onvergetelijke karakters.

3 historische romans

Wondervrouwen – Stephanie Schuster

Het is 1972 en de Olympische Spelen worden gehouden in München. In Starnberg vecht Luise om haar kruidenierswinkel te behouden, ondanks concurrentie van de grote supermarkten. Daarnaast voelt ze dat haar huwelijk voorbij is. Door de nieuwe echtscheidingswet kan zij een gewaagde stap zetten. 

De dochter van de kaartenmaker – Clare Marchant 

De twintigjarige Freida Ortelius moet aan het eind van de zestiende eeuw vanwege haar geloof Nederland ontvluchten, maar kan door haar talent om landkaarten te maken opnieuw beginnen in Londen. Al snel trekt haar zeldzame kundigheid de aandacht van koningin Elizabeth I… 

Met hart en ziel – Katarina Widholm

Zweden, 1937. De zeventienjarige Betty staat op het punt haar gelukte beproeven in Stockholm als dienstmeisje. In de trein ontmoet ze Martin Fischer, een hoogopgeleide jongeman van Joodse afkomst die literatuur doceert. Het duurt niet lang voordat de twee bevriend raken. Maar de dreiging van de Tweede Wereldoorlog nadert, en op een dag stopt de correspondentie met Martin abrupt. 

Lees ook: ’De verloren dochters’ is minstens zo verslavend als ‘De zeven zussen’

Foto: Getty Images
Tekst: Ella Mae Wester

Stephanie Schuster
Clare Marchant
Katarina Widholm