Dit zijn de leukste kinderboeken van het moment

Dit zijn de leukste kinderboeken van het moment

Het is weer Kinderboekenweek: het uitgelezen moment om de boekenkast eens aan te vullen. Wij selecteerden de drie leukste boeken per leeftijdscategorie.

Het is weer Kinderboekenweek: het uitgelezen moment om de boekenkast eens aan te vullen. Wij selecteerden de drie leukste kinderboeken per leeftijdscategorie.

Kinderboeken 5-8 jaar

Bekijk hier alle kinderboeken 5-8 jaar

Het grote geheim van eekhoorn

Eekhoorn is dolblij: ze heeft een geheim en móet het aan iemand vertellen. Al snel verspreidt haar geheim zich onder alle bosdieren. Toch is er één probleem: niemand heeft echt goed geluisterd.

€ 4,99, Rebo Productions

Nijntje winterdoeboek

Tekenen, kleuren, tellen, knutselen… Er valt genoeg te doen met het winterse doeboek van Nijntje. Een aanrader voor de kleintjes!

€ 5,99, Dick Bruna

Het Dwelfenvolk: ‘De ontmoeting’

Vijfentwintig jaar geleden ontstond het idee bij Ellen Mastenbroek om een verhaal te maken over een volkje dat tussen de lege ruimten van boomwortels woont. Toch bleef het jarenlang in de lade liggen. Nu ze kleinkinderen heeft, wilt ze de verhalen graag afmaken met behulp van hun fantasie. Kinderen kunnen eigengemaakte tekeningen toevoegen op de lege bladzijden.

€ 24,95, Brave New Books

Kinderboeken 9-12 jaar

Bekijk hier alle kinderboeken 9-12 jaar

Ongewoon

Roderik Ashley Cooper is verzamelaar en sinds een aantal maanden verhuisd van Londen naar Amsterdam. Hij mist zijn vriend Lewis en heeft zich nog nooit zo eenzaam gevoeld. Als dat nog niet genoeg is, valt zijn vader van het dak, heeft zijn zus een stom vriendje, doet zijn moeder onderzoek naar criminele witwaspraktijken en raakt hij in de raarste situaties verzeild. Komt hij er op tijd achter wat er speelt? En lukt het hem om terug naar Londen te gaan?

€ 17,95, Astronaut boeken

Het dagboek van Cerise

Cerise is tien-en-een-half jaar en woont samen met haar moeder. Ze droomt ervan om schrijfster te worden en is daarom begonnen met het bijhouden van een dagboek. Haar favoriete onderwerp? Mensen, vooral volwassenen. Ze zijn zo ingewikkeld dat Cerise ze beter zou willen begrijpen. Ook vindt ze het leuk om ze in de gaten te houden en te raden wat voor geheimen ze verbergen…

€ 19,95, Silvester Strips

Ik ben Balou

Op een dag belandde het jonge hondje Balou in het vakantiedorpje Mirtos op Kreta. Hij wist toen nog niet dat zijn leven zo anders zou worden. Het begon met een angstig avontuur op de boulevard aan zee, maar gelukkig greep er iemand in. Zo werd Balou gered van een leven als bange zwerfhond en kreeg een nieuw baasje. In ‘Ik ben Balou’ vertelt de hond je zijn levensverhaal: over baasjes, andere honden en kater Koos Boos. Hij is eerlijk over zijn stoute momenten. Je ontdekt waarom hij het gelukkigste hondje van Kreta is.

€ 16,50, Elikser B.V. Uitgeverij

Kinderboeken 12 jaar en ouder

Bekijk hier alle kinderboeken 12 jaar en ouder

Uit de rij

Daniël is een heel gewone jongen uit Amsterdam. Hij gaat naar school, speelt in het park en gaat soms naar de markt. Maar op een dag mag dat allemaal niet meer. Hij moet zelfs een gele Davidster op zijn jasje dragen. Daniël is namelijk Joods en de Duitsers willen alle Joden in De Hollandse Schouwburg verzamelen. Papa, mama en hij besluiten ergens anders te gaan wonen. Ze gaan onderduiken in een groot herenhuis aan de kade. Toch lukt het niet om uit handen van de vijand te blijven.

€ 13,50, Sholten Uitgeverij B.V.

Dor

Door de droogte is het niet meer toegestaan om de tuin te besproeien of lang te douchen. Daar valt nog mee te leven, tot er ineens geen druppel meer uit de kraan komt. De media besteden nauwelijks aandacht aan de ‘Tap-Toe’, zoals ze het verschijnsel hebben genoemd, maar het dorpje waar Alyssa woont verandert in een mum van tijd in een oorlogsgebied. Ooit bevriende bewoners komen lijnrecht tegenover elkaar te staan in hun zoektocht naar water. Wanneer haar ouders op een dag niet terugkeren en zij en haar broertje de dood in de ogen kijken, ziet Alyssa zich gedwongen drastische beslissingen te nemen.

€ 22,50, Fantoom

Juf Braaksel en het meesterbrein

Het is de sluwe juf Braaksel gelukt om uitgeroepen te worden tot de liefste juf van de provincie en daar is groep 6 niet blij mee. Lotte en Thijs willen een plan bedenken om haar van hun school te verjagen, maar dat is nog niet zo makkelijk. Wanneer er een nieuwe jongen in hun klas komt, krijgen ze weer hoop. Lucas blijkt heel slim te zijn en misschien kan hij hen verder helpen.

€ 16,99, Carry Slee

Lees ook: met deze tips lees je meer boeken