Bookmory App

Ben je een boekenwurm? Met deze gratis app houd je gelezen boeken bij

Als van alle abonnementen die op Kobo Plus je favoriet is, kun je wel stellen dat je graag leest. In dat geval wil je vast ook kennismaken met de gratis app Bookmory.

Bookmory app

Verslind je (digitale of papieren) boeken? Kun je niet wachten om ’s avonds je boek erbij te pakken en de wereld om je heen te vergeten, terwijl je in een nieuw verhaal gezogen wordt? En vind je het leuk om bij te houden hoeveel je nu eigenlijk leest? Dan is de Bookmory app iets voor jou.

Ik – Vriendin-redacteur Renée – heb mijn leeshobby weer opgepakt sinds coronatijd, maar niet eerder hield ik bij wat ik precies las. Om eerlijk te zijn vond ik dat best wel jammer, ik ben nu eenmaal gek op statistieken. Of het nu gaat om m’n FitBit of alle boekenreeksen die veel van mijn tijd opslokken, zodra ik een overzicht ontvang gaat mijn hart net iets sneller kloppen. Toen de Bookmory app getipt werd in een Kobo groepje dat ik op Facebook volg, ben ik direct naar de App Store gegaan om het te downloaden.

Lees ook: Waarom lezen zo goed voor je is

Maandoverzicht van gelezen boeken

Selling point voor mij? Die leuke maandoverzichten die de app aanbiedt. Hieronder deel ik mijn overzicht van december 2023 en van januari 2024. Op het moment dat ik dit tik is het nog maar 4 januari, dus ik hoop nog vele boeken aan mijn kalender toe te kunnen voegen. Sommige vrouwen lezen zelfs een boek per dag om de kalender helemaal te kunnen vullen. Een tijdrovende klus, maar wel hashtag goals voor mij.

Bookmory 1

Bookmory 2

Lees ook: Dit zijn de best gelezen boeken van 2023

Hoe werkt de app?

De Bookmory app is makkelijk in gebruik. Je opent de app, kunt een boek toevoegen die je momenteel aan het lezen bent (of later wil lezen), in de boekenkalender zie je dus dat leuke overzicht zoals hierboven, je kunt leesdoelen stellen, bijhouden hoeveel boeken je in een jaar leest en nog veel meer. Een minpunt is dat de app in het Engels is en dat je voor sommige functies moet betalen. Al vind ik dat de gratis app prima werkt zoals ‘ie is.

Zo’n visueel maandoverzicht is de hoofdreden dat ik Bookmory gebruik. Het is voor mij een leuke manier om bij te houden welke boeken ik heb gelezen. Ook geef ik mijn gelezen boeken een beoordeling middels sterren en je kunt, als je daar behoefte aan hebt, ook per boek notities bijhouden.

Mijn doel voor 2024 is om deze app als duwtje in de rug te gebruiken om regelmatiger te lezen. Ik lees liever één boek per week, dan dat ik één maand ga ‘binge-readen’ en daarna twee maanden geen gebruik maak van mijn Kobo-abonnement. Voel je vrij om je boekentips en leuke reeksen met mij te delen: ik kan wel wat inspiratie gebruiken!

Vriendin’s favoriet

Ontdek dit slaapbevorderend leeslampje met klem en drie dimbare lichtstanden voor een perfecte leeservaring in het donker. Met een 360 graden flexibele hals en draagbaar ontwerp is het lampje uiterst gebruiksvriendelijk. Extra lang plezier dankzij laag stroomverbruik en milieuvriendelijkheid. Unieke amber lichtfunctie beschermt je ogen, filtert blauw licht en bevordert een goede nachtrust, zodat je ontspannen kunt lezen voor het slapen gaan. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.