boeken over narcisme

Dé top 3 boeken over narcisme die je leven veranderen

Als je te maken hebt met een narcist, kan dat gevoelens van onmacht en frustratie oproepen. Ook kan het twijfels aan je eigen gezond verstand veroorzaken. Gelukkig zijn er geweldige boeken die je kunnen helpen bij het omgaan met narcisme. Hier 3 boeken die niet alleen inzicht geven in narcisme, maar ook praktische handvatten bieden.

3 beste boeken over narcisme

1. Uit de schaduw van narcisme – Marjan de Vries

Mensen met narcistische trekken kunnen behulpzaam en betrokken overkomen. Geen moeite is groot genoeg; jij bent het centrum van hun wereld. Maar na verloop van tijd blijkt dat alles om de narcistische ander draait. Psycholoog Marjan de Vries legt in Uit de schaduw van narcisme uit hoe je narcisme kunt herkennen en weerbaarder kunt worden.

2. Narcisme in relaties – Alice Vlottes & Daan Wienke

De narcist heeft weinig zelfinzicht en zal zijn gedrag niet veranderen. De partner wordt daar uiteindelijke de dupe van. Met dit boek willen de auteurs vanuit het perspectief van de partner inzicht geven in vragen als wat je kunt doen om je uit je lastige positie te bevrijden.

3. Narcistisch misbruik in de liefde – Mjon van Oers

Hoe ga je om met narcistisch misbruik in de liefde? Narcisme-expert Mjon van Oers geeft in haar boek antwoord op de 50 meest herkenbare vragen. Narcistisch misbruik in de liefde is geschikt voor iedereen die verwikkeld is in een narcistische relatie, maar ook voor mensen die narcisme meemaken in hun omgeving en er meer over willen begrijpen.

Lees ook: Ontdek déze 3 must-reads voor meer geluk in je leven!

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images
Tekst: Ella Mae Wester