geld besparen

Geld besparen: 3 must-read boeken voor een vollere portemonnee

Wil je je bankrekening aanvullen zonder al te veel moeite? Duik dan in deze drie boeken die je leren hoe je geld kunt laten groeien en besparen. Ontdek de geheimen van een bekende moneycoach over slim budgetterenen en leer van de bekendste koopjesjager van Nederland hoe je slimme aankopen kunt doen.

3 beste boeken over geld besparen

1. Haal alles uit je geld – Gierige Gerda

De bekendste koopjesjager van Nederland, Gierige Gerda, leert je om alles uit je geld te halen en meer grip te krijgen op al je uitgaven. Bespaar op boodschappen en eet toch gezond, krijg gratis producten en leer slimmer te budgetteren. Gerda laat zien hoe je een zo leuk mogelijk leven krijgt met een zo klein mogelijk budget. Om alles uit je geld te halen hoef je niet minder te leven!

2. Gevonden geld – Annemarie van Gaal

Met een beetje moeite en zonder al te veel in te leveren op comfort, kun je met de tips, handvatten en handige sites uit Gevonden geld veel besparen. Ieder jaar opnieuw. Want geld ligt soms letterlijk voor het oprapen.

3. Gek van geld – Eef van Opdorp

Moneycoach Eef van Opdorp, bekend van het tv-programma Uitstel van Executie, leert je anders kijken naar de relatie die je met geld hebt. Beter met geld omgaan is geen kwestie van kille rekensommetjes, maar van goed luisteren naar je gevoel. Net als in relaties geldt: wat je aandacht geeft groeit. En dat zie je terug op je bankrekening.

Lees ook: 8 gewoontes van zuinige mensen die iedereen zou moeten overnemen

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images
Tekst: Ella Mae Wester