boeken over de WOII

3 boeken over WOII die je gelezen moet hebben

Ontdek de persoonlijke verhalen van drie vrouwen die werden geconfronteerd met de verschrikkelijke gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog. Deze aangrijpende boeken zijn absoluut de moeite waard om te lezen.

1. De vergeten dagboeken – Nina Siegal

Opgroeiend in een Amerikaanse familie die de Tweede Wereldoorlog heeft doorstaan, hoorde journalist Nina Siegal nauwelijks iets over haar familiegeschiedenis. Toen ze naar Nederland verhuisde en dit land steeds meer haar thuis ging noemen, begon haar zoektocht naar het verleden.

2. In Birkenau – een getuigenis – Rosa de Winter-Levy

In de laatste trein die vanuit Westerbork vertrok naar Auschwitz bevond zich Rosa de Winter-Levy met haar man en haar dochter. Maanden na de bevrijding sloot ze haar dochter weer in haar armen; haar man bleek te zijn vermoord. Nog diezelfde zomer deed ze verslag van de verschrikkingen die ze had meegemaakt.

3. Vreemdeling in eigen land – Het oorlogsdagboek – Anna Haag

De Duitse journaliste Anna Haag hield tijdens de oorlogsjaren een dagboek bij waarin ze onomwonden schreef over het dagelijks leven in het Derde Rijk. Het resultaat is een boek vol ontroerende en haast onwerkelijke verhalen.

Lees ook: Déze 3 intrigerende romans wil je gelezen hebben

Foto: GettyImages
Tekst: Ella Mae Wester

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Anna Haag